Karaburun'da kefal bolluğu

- Karaburunlu balıkçılar Çökertme Dalyanı'ndan ilçede akbalık olarak bilinen ve 450 kilogram "Mavraki" cinsi kefal yakaladı

Google Haberlere Abone ol
Karaburun'da kefal bolluğu

İZMİR (AA) - İzmir'in Karaburun ilçesinde son yılların en bol kefal sezonu yaşanıyor. Karaburunlu balıkçılar, Çökertme Dalyanı'ndan ilçede akbalık olarak bilinen, 450 kilogram "Mavraki" cinsi kefal yakaladı.

Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi üyesi balıkçıların Çökertme Dalyanı bölgesinde yakaladığı yaklaşık 450 kilogram kefal, ilçedeki mezatta satıldı.

Balıkları satın alan Cengiz Tırpancıoğlu, son yılların en bol kefal sezonunun yaşandığını, aldığı balıkların önemli kısmını İzmir Balık Hali'ne göndereceğini, kalanını da Karaburun'da satacağını belirtti.

Balıkların kilogram fiyatlarının boylarına göre 13 ila 20 lira arasında değiştiğini anlatan Tırpancıoğlu, ızgarası, tavası ve domatesli soğanlı pilakisi yapılan balığın Karaburunluların vazgeçilmezi olduğuna işaret etti.

Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi Sözcüsü Yasedin Çidem de ilçede akbalık olarak bilinen kefalin bölge balıkçıları için oldukça kıymetli olduğunu vurgulayarak, "Bu balık mezata geldiği zaman ilçemiz balıkçıları kefali, çok değerli bir balık olan barbun fiyatına satın alır. Yani yerli halk bu kefala barbun kadar değer verir. Bunun temel sebebi lezzeti ve etinin kalitesidir. Her türlü pişirme şekline uygun bir balıktır, diğer kefallerden ayrılır." diye konuştu.

Yorumlar