Kara Havacılık Komutanlığı darbe girişimi davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Ankara'yı vuran helikopter pilotlarının da arasında yer aldığı 151 kişinin yargılandığı davada sanıklar esasa ilişkin savunma yaptı

Google Haberlere Abone ol
Kara Havacılık Komutanlığı darbe girişimi davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 151 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, "anayasal düzeni ihlal" suçundan ağırlaştırmış müebbetle cezalandırılması talep edilen sanık, eski teğmen Bilal Bozduğan, savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunma yaptı.

Bozduğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016'da Genelkurmay Başkanlığı karargahına saldırı olduğu, Kara Havacılık Komutanlığına da benzer bir eylemin olabileceği söylenerek dış cephe nöbeti için görevlendirildiğini ifade etti.

Karargahtaki hareketliliğin nedenini öğrenmek için telefonundan haberlere baktığını belirten Bozduğan, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar'ın açıklamaları üzerine darbe girişiminden haberdar olduğunu öne sürdü.

Sabah saatlerinde sanık eski Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral Ünsal Coşkun'un kullandığı helikopterle Akıncı Üssü'ne gittiklerini anlatan Bozduğan, burada daha önce görmediği çok sayıda üst düzey rütbeli personelle karşılaştığını bildirdi.

Bozduğan, kanunsuz bir eylemde yer almamak için Akıncı Üssü'nden ayrılarak birliğine döndüğünü söyledi.

Olay tarihinde teğmen rütbesinde olduğunu, bu konumdaki bir askerin emirleri sorgulayamayacağını savunan Bozduğan, darbe yapmak kastıyla hareket etmediğini ileri sürdü.

Yargılama aşamasında suçsuz olduğunun ortaya çıktığını aktaran Bozduğan, beraatini talep etti.

- İlk ifadesini kabul etmedi

"Silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 15 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Bilgin Kuğu da hazırlık aşamasında FETÖ yapılanmasına ilişkin bilgilerin yer aldığı ilk ifadesini kabul etmedi.

Savunmasında örgüt üyesi olmadığını iddia eden Kuğu, suçsuz olduğunu ve yargılama sonunda beraatini istedi.

Savcının hakkında beraat istediği tutuksuz sanık Bilgehan Görgöz ise mahkemenin de bu yönde bir karar vermesini beklediğini anlattı.

Duruşmaya ara verildi.

Yorumlar