Kara Harp Okulu darbe davası

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılandığı davaya tutuksuz sanıkların savunmalarıyla devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Kara Harp Okulu darbe davası

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Kara Harp Okulu'nda (KHO) yaşanan eylemlere ilişkin 5'i firari, 307 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuksuz sanık S.V, 15 Temmuz'da KHO'da öğretmen olarak görevli olduğunu, cuma günü öğleden sonrası boş olduğu için mesaiden erken çıktığını söyledi.

Sanık S.V, önceki yıl vefat eden eniştesi için düzenlenecek yemeğe katılmak üzere ablasının evine gittiğini belirterek, saat 23.00 civarında yanlarında olmayan kızının arayıp sosyal medyada kötü bir şeyler olduğundan bahsettiğini, kendisinin de kötü bir şey olmayacağını, olsaydı da haberinin olacağını söylediğini öne sürdü.

S.V, saat 23.30'da öğretmen albay H.G'nin arayıp "Durum ciddi. Seninle birlikte edebiyat grubundakilere haber ver. Hep birlikte Harp Okulu'na gidin." dediğini ifade ederek, ablasından çıkıp eve gittiğini, bazı personeli aradığını ve emri ilettiğini iddia etti.

Aracıyla saat 01.30 civarında nizamiyeye ulaştığını anlatan S.V, nizamiyedeki görevlilerin İlhami Polat'ın emriyle giriş çıkışların kapatıldığını ve içeri alamayacaklarını söylediğini aktardı. S.V, albay H.G'yi aradığını, onun da başka bir nizamiyeden girmek istediğini ancak alınmadığını bildirdiğini ifade ederek, onun emri üzerine evine gittiğini kaydetti.

S.V, sonraki süreçte gözaltına alındığını ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

Tutuksuz sanık G.Ç. de 15 Temmuz'da okulda kursiyer olduğunu ifade ederek, saat 14.00'teki sınav sonrası evine gittiğini söyledi.

Akşam saatlerinde Whatsapp grubunda uçakların alçak geçiş yaptığına yönelik mesajları gördüğünü, televizyonu açtığında da Boğaz Köprüsü'nün kapatıldığını izlediğini anlatan G.Ç, bu sırada grup kıdemlisinin herkesin en seri vasıtalarla gelmesi emrini iletmesi üzerine saat 23.30 gibi Spor Okulu nizamiyesinden giriş yaptığını dile getirdi.

Dekanlıkta dördüncü kattaki dershaneye çıktıklarını ve burada beklerken duydukları patlama sesleri sonrası zaman zaman eksi birinci kata indiklerini ifade eden G.Ç, helikopter pistine üç helikopterin indiğini ve içine kamuflajlı ve silahlı askerlerin bindiğini gördüğünü belirtti.

Sanık G.Ç, silah almadığını, sivil kıyafetle beklediğini öne sürerek, saat 09.00 civarı ortamın sakinleşmesi sonrası çıkabileceklerine yönelik verilen emir üzerine okuldan ayrıldığını anlattı.

Tutuksuz yargılanan H.A. ve M.Y'nin de savunmalarını yaptığı duruşmada sanıklar beraat talebinde bulundu.

Duruşmaya öğle arası verildi.


Yorumlar