"Kapı Tasarlıyorum"un kazananları ödüllendirildi

- Artella Ahşap Kapı Sistemlerinin gerçekleştirdiği Kapı Tasarlıyorum yarışması sonuçlandı

Google Haberlere Abone ol
"Kapı Tasarlıyorum"un kazananları ödüllendirildi

İSTANBUL (AA) - Aslandağ Group markası Artella Ahşap Kapı Sistemleri tarafından düzenlenen "Kapı Tasarlıyorum" yarışmasını kazananlara ödülleri verildi.

Şirket açıklamasına göre, Artella Ahşap Kapı Sistemleri, kapı sektöründeki tasarım açığını kapatmak için Türkiye'de ilk kez üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık ve endüstri ürünleri tasarım bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik Kapı Tasarlıyorum yarışmasını düzenledi.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki 82 üniversiteden yaklaşık bin başvurunun geldiği, klasik ve modern olmak üzere iki kategoriden oluşan yarışmasını kazanan genç tasarımcılar ödüllendirildi.

Her iki kategoride de birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon olarak bin TL ödül verildi.

İç mekan kapılarının tasarımsal önemine vurgu yapmak, yapı kültürüne ve eğitimine katkıda bulunmak, yaratıcı fikirleri desteklemek, kapı ihracatında tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmada, birincilerin tasarımları 23-27 Mayıs'ta İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek Yapı Fuarında, Artella standında sergilenecek.

Aslandağ Group Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Aslandağ, ödül töreninde yaptığı konuşmada sektörün en büyük sorununun markalaşmak olduğunu ve ihracat başarısı için tasarımın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Aslandağ, Kapı Tasarlıyorum yarışmasının gelenekselleşeceğini bildirdi.

Yorumlar