Kapanan şirket sayısı arttı açılan ise azaldı

Geçen yıl kapatılan şirket sayısında artış yaşanırken, yeni açılan şirket sayısı oranında ise düşüş yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Kapanan şirket sayısı arttı açılan ise azaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayımlanan Aralık 2023 ve geçen yıla dair kurulan ve kapanan şirket istatistikleri, ekonomik faaliyetlerdeki son durumu gözler önüne seriyor. Aralık 2023'te, bir önceki yılın aynı ayına göre kurulan şirket sayısı %16,7 oranında azalarak 12 bin 519'a düşerken, kapanan şirket sayısı %30,3 artış göstererek 5 bin 952'ye yükseldi.

YILLIK DEĞERLENDİRMEDE DÜŞÜŞ VE YÜKSELİŞ TRENDLERİ

2023 yılına ilişkin genel değerlendirme yapıldığında, kurulan şirket sayısında önceki yıla kıyasla %8,3'lük bir azalış yaşandığı görülüyor. Yaşanan azalışla birlikte, şirket sayısı 140 bin 229'dan 128 bin 528'e geriledi. Öte yandan, kapanan şirket sayısında ise %11,7'lik bir artış gözlemleniyor. Son artışla kapanan şirket sayısı 23 bin 170'ten 25 bin 883'e yükseldi.

EKONOMİK FAALİYETLERDEKİ DEĞİŞİMLER

Son veriler, Türkiye'deki ekonomik faaliyetlerde meydana gelen değişimleri ve trendleri yansıtıyor. Kurulan şirket sayısındaki azalış ve kapanan şirket sayısındaki artış, piyasa koşulları, iş dünyasının dinamikleri ve ekonominin genel durumu hakkında önemli bilgiler sunuyor.

 

Yorumlar