Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Kanserin görülme sıklığı artan günümüzde, gelişen teknoloji ve gelişen tedavi yöntemlerine rağmen ölümlü sonuçlar olabilmektedir. Ölüm görülme olasılığının daha aza indirilmesi için erken tanı hayati önem taşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

En yaygın sağlık sorunlarından biri haline gelen kanser, ilerleyen tedavi yntemlerine rağmen ölümle sonuçlanabiliyor.  İlerleyen aşamalarda teşhis edilen kanserin tedavisi daha az olumlu sonuçlar veririken, erken teşhis edilen kanser ise büyük oranlarda tedaviye olumlu sonuç verebiliyor.

Genetik yatkınlık, aile öyküsü, yaşam alışkanlıkları gibi faktörler nedeniyle kanser riski altında bulunan tüm bireylerin düzenli olarak çeşitli kontroller yaptırması önem taşıyor.

Kanserde hastalığın tedaviye vereceği cevap, tümörün yaygınlığı ile doğrudan ilişkili. Kanser tedavisi ile erken dönemdeki hastalıklar yüzde 80-90 oranında iyileşirken, ileri dönem hastalıklarından iyileşme oranı ise yüzde 40-50 olarak belirtiliyor.

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

TÜRKİYE KANSER İLAÇLARINA ULAŞIMDA İYİ DURUMDA

Türkiye kanser ilaçlarına erken erişim konusunda kendi konumundaki ülkelere kıyasla iyi durumda. Kanser tedavisinde her geçen gün geliştirilen ilaçlar sayesinde tümörün gelişme yolları erken teşhis edilerek vücuda etkileri bloke edilebilmektedir.

Yorumlar