Kanser riski kan grubuna göre değişiyor

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü'nün, İran'da yürüttüğü ve 55 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma, kanser riskinin kan gruplarına göre farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Kanser riski kan grubuna göre değişiyor

55.000 kişi üzerinde yapılan araştırma, kan gruplarına göre kanser ve hastalık taşıma risklerinin farklılık gösterdiği ortaya çıktı.

Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü uzmanlarından Dr. Arash Etemadi'nin yürüttüğü ve 55.000 kişi üzerinde yapılan araştırmanın ilk sonuçlarına göre, belirli hastalıklarda 0 grubu kana sahip olanların ölüm oranlarının yüzde 9 daha az. A,B ve AB grubu kan taşıyanların 0 grubu kana sahip olanlara göre yüzde 55 oranında daha fazla mide kanserine yakalandığını gösterdi.
0 kan grubuna sahip kişiler kanser riski açısından da daha şanslı.

Kanser ve kan grupları arasındaki ilişki şöyle:

Birçok beyin ve sinir sistemi kanserleri, A ve AB gruplarını tercih ediyor.

Kan grubunun yanı sıra , bağırsak kanserine yol açan en önemli diğer etkenler ise diyet, yaşam biçimi ve stres şeklinde sıralanıyor.

Dudak, Dil, yanak, diş eti, yemek borusu kanserleri ile tükürük bezlerindeki tümörler, A ve AB grupları ile çok yakın ilişkili bulunuyor. Bu kanserlerin çoğu kendi kendilerine oluşuyor.
Pankreas, karaciğer, safra kesesi ve safra yolu kanserleri, dayanıklı sindirim sistemlerine sahip O gruplarında nadir görülüyor. A ve AB grupları yine en çok risk altında olanlar. B grupları eğer onlar için

Lenf ve Lösemi kanseri, 0 grupların eğilimli oldukları bir tür. Kan ve lenflerde gelişen bu kanser tercihen 0 gruplarını sıkıntıya sokar.

Mesane kanseri ise en fazla A ve B gruplarında görülür. Hem A hem de B grubunun karakterini taşıyan AB grubu ise büyük olasılıkla en yüksek riski taşıyan gruptur.

Deri ve kemik kanseri ve alt Simgeri de en fazla 0 grubunun yakalandığı tek kanser türü. Habis melanom deri kanserinin en öldürücü şeklidir. Bu duruma karşı 0 ve B grupları bağışık değildirler.

Yorumlar