Kanguru Matematik Sınavı 2021 başvuru tarihi ve şartları açıklandı

Kanguru Matematik sınavı 2021 yılı takvimi, şartları, süreci ve başvuru işlemleri hakkında gerekli olan açıklama yapıldı. İşte Kanguru Matematik Sınavı hakkında merak ettiklerinizin cevapları:

Google Haberlere Abone ol
Kanguru Matematik 2021 başvuru tarihi ve şartları

Kanguru Matematik Sınavı 2021 süreci başladı. Sınav ne zaman, kimler girebiliyor, başvuru şartları nelerdir, sınav ve final sınavı tarihleri neler, ödül töreni ne zaman gibi soruların bütün cevapları açıklandı. Sınav için daha önce başvuru tarihi aralık ayıyla sınırlandırılmıştı; ancak yeni alınan kararlar başvurular şubat ayının sonuna kadar uzatıldı. 

İşte Kangru Matematik 2021 Sınavi hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

KANGURU MATEMATİK BAŞVURU TARİHLERİ

Kanguru Matematik 20121 Başvuru Süreci tarihleri: 

Başvurular İçin Son Tarih: 28 Şubat 2021

Sınav Tarihi: 20 Mart 2021 Saat: 10.00

Sonuçların İlan Edilmesi: 10 Nisan 2021

Final Sınavı: 15 Mayıs 2021

Final Sınav Sonuçlarının İlanı: 22 Mayıs 2021

Ödül ve Madalya Töreni: 12 Haziran 2021

KANGURU MATEMATİK SINAVINA HANGİ SINIFLAR GİREBİLİR?

Kanguru Matematik sınavlarına Türkiye’deki Resmi-Özel Okullarda öğrenim gören, İlkokul 1,2, 3, 4. sınıflar; Ortaokul 5, 6, 7, 8.sınıflar; Lise Hazırlık, 9, 10, 11, 12.sınıf öğrencileri katılabilir.

KANGURU SINAVININ AMACI NEDİR?

Öğrencilerin Matematik derslerinde edindikleri becerilerin uluslararası düzeyde sergilemelerini sağlamak, Ulusal ve Uluslararası düzeyde matematik bilgi ve sevgisinin yaygınlaştırılması,
Uluslararası düzeyde ortak bir Matematik kültürünün oluşturulup yaygınlaştırılması, Türk öğrencilerinin ezbere dayalı matematik bilgilerinden ziyade yaratıcı matematik düşünce sistemlerini geliştirmelerini sağlamak.

KANGURU MATEMATİK SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında resmi-özel İlkokul, ortaokul veya lise sınıflarından herhangi birine devam ediyor olmak,

2. 30 Aralık 2020 saat 23.59’ a kadar sınav başvurusu için çevrimiçi (online) olarak web sitesi üzerinden kayıt yapmış olmak,

3. Nüfus cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesi ile Sınav günü, sınav yerinde ve zamanında hazır olmak. 

4. Kayıt sırasında öğrencilerin T.C. numarası gibi kişisel bilgileri toplanmaz. Kayıt için öğrenci veya okulun iletişim ve sınıf bilgisi dışında bilgi istenmez.

5. Kanguru Matematik Sınav Merkezlerinde görevli gözetmenler engelli bireylerin yarışmaya sorunsuz katılımı için her türlü önlemi alırlar. Yarışma binası engelli bireylerin ulaşımı ve yarışmaya katılımına uygun olarak düzenlenir.

6. Engelli bireylerin ödül törenine katılımı için ödül töreni düzenlenecek alan uygun şekilde seçilir ve düzenlenir. Engelli bireylerin ödül törenine katılımı için engelli öğrencinin ve ailesinin
ulaşım (havaalanı transfer vb.) ve konaklama şartları Kanguru Matematik tarafından organize edilir ve giderleri de Kanguru Matematik tarafından karşılanır.

7. Kayıt veya sınav esnasında öğrenci ve okullardan toplanan bilgiler KVKK’na uygun olacak şekilde güvenli bir ortamda yarışma dönemi sonuna kadar saklanır. Kanguru Matematik Yarışması için kullanılan tüm siteler SSL Güvenlik sertifikalı sitelerdir. Yarışma dönemi sona erdikten sonra öğrencilerin sınav sonuç bilgileri dışındaki tüm veriler silinerek herhangi bir güvenlik sorunu yaşanmasının önüne geçilir.

KANGURU MATEMATİK SINAVI SORULARI VE PUANLARI

Kangurusu Matematik Sınavı'nda sorulacak sorular ve puan dağılımları ise şöyle:

İlkokul İçin:

3’er puanlık 8 soru

4’er puanlık 8 soru

5’er puanlık 8 soru olmak üzere

96 puan üzerinden 24 soru sorulacaktır.

Ortaokul ve Liseler için:

3’er puanlık 10 soru

4’er puanlık 10 soru

5’er puanlık 10 soru olmak üzere

120 puan üzerinden 30 soru sorulacaktır.

Sınav süresi: 75 dakikadır.

Sınav kitapçıklarında veya yarışma sırasında dağıtılan ödül ve hediyelerde Kanguru Matematik Derneği dışında herhangi bir kurumun reklamı ve tanıtımı yapılmayacaktır. İsteyen okullar, başvurarak kendi öğrencilerini kendi okullarında sınava girmelerini sağlayabilirler.

KANGURU MATEMATİK SINAVINA NEREDE GİRİLİR?

Öğrenciler sınava Sınav Merkezi olan okullarda da katılabilirler. Sınav kitapçıkları ilgili okullara Kargo yoluyla ulaşacaktır. 

Sınavın Değerlendirmesi için Optik Formlar kargo yoluyla toplanacak ve değerlendirme, merkezi olarak yapılacaktır. 

Final Sınavına her okul bazında ilk %5’e giren öğrenciler katılabilir. 

Final Sınavı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze sınav sürecine izin verilmesi durumunda belirlenen Sınav Merkezi üniversitelerde veya Sınav Merkezi okullarda yapılacaktır. 

Yarışmaya katılmak isteyen engelli öğrenciler için yarışmaya katılması için hazırlıkların yapılması yarışma yapılan Sınav Merkezindeki gözetmenler tarafından sağlanır. 

Kanguru Matematik Sınavına ait süreçler Millî Eğitim Bakanlığı Sosyal Etkinlik İzinleri Yönergesi’nin 5 inci maddesinin 2 inci fıkrası hükümlerine göre yürütülür.

Pandemiye bağlı sebeplerle Milli Eğitim Bakanlığının aldığı önlemler çerçevesinde yarışma koşullarının değiştirilmesi Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluruyla Kanguru Matematik Türkiye Yürütme Kurulu’nun inisiyatifindedir.

KANGURU MATEMATİK SINAVINA BAŞVURU NEREDEN YAPILIR?

Kanguru Matematik Sınvına başvurular şuradan www.kanguru-tr.com/ adresinden yapılabilir.

Sınav İletişim Telefonu: 0 505 988 04 83

İletişim Adresi: Balmumcu Mah. Barbaros Bulvarı No:32 D:1 IBA

e-posta: [email protected]

Tel: 0 505 988 04 83

KANGURU MATEMATİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Sınav sonuçları katılımcı sayısına bağlı olarak en geç 10 Nisan'a kadar açıklanır.

Hediye ve ödüllerin dağıtımı için 1.'lik, 2.'lik ve 3.'lük derecelerini kazanan öğrenciler ile ilk 10’a giren öğrenciler internet sitesi üzerinden duyurulur.

Eğer aynı puanı alan öğrenciler varsa hepsi 1.'lik, 2.'lik ya da 3.'lük derecesini paylaşarak, sertifikalarını ve madalyalarını alırlar. Ancak Ödüllendirme yapılırken 1 adet 1. ve en fazla 3'er adet 2. ve 3. seçilir. 

Sınav cevap kağıdını yanlış kodlayan ya da hiç kodlamayan öğrencinin sınavı geçersiz sayılır. Okul kaydı yaptıran okullar ve öğretmenler öğrencilerin Kanguru sonuçlarını topluca görüntüleyerek çıktısını alabilirler.

Sınav sonuçları www.kanguru-tr.com internet sitesi üzerinden ilan edilir.

Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar sınav sonuçları açıklandıktan sonra 5 işgünü içerisinde yapılmalıdır.

Yorumlar

Derya Kaya Mrb ilköğretim 2.sinif için sınava başvuru yapamıyoruz.siteniz açılmıyor neden acaba
Havin ÇEKİM (Başvuru yapmış öğrenci) Sınav nerede yapılacak😊😊