Kamudan ihraç edilenlerle ilgili iki önemli gelişme

Kamudan ihraç edilenlerin aldıkları son maaşların iadesi istenmeyecek. Sağlık Bakanlığı'ndan ihraç edilenler ise özel hastanelerde istihdam edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Kamudan ihraç edilenlerle ilgili iki önemli gelişme
Sonhaberler / Haber Merkezi 

OHAL kapsamında terör örgütleriyle bağlantıları oldukları gerekçesiyle ihraç edilenlerle ilgili iki önemli karar alındı. Kararlardan biri, ihraç edilenlerin aldıkları son maaşlarla ilgili. Karara göre, ihraç edilenlerin ön ödemeli olarak aldıkları maaşların iadesi istenmeyecek. Diğer karar ise sağlık çalışanlarıyla ilgili. Sağlık Bakanlığı, ihraç edilen sağlık çalışanlarının özel sektördeki hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında çalışmasının önünde bir engel bulunmadığını açıkladı. 

MAAŞİ İADESİ İSTENMEYECEK

Resmi Gazete’de önceki gün yayımlanan 675 sayılı KHK’da, FETÖ ve PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle kamudan atılan kişilerle ilgili bir düzenlemeye yer verildi. Habertürk'ün haberine göre, Önceki kararnamelerde, görevden atılan kişilerin, peşin aldıkları maaşlarının ayın geri kalan kısmına tekabül eden tutarı bağlı bulundukları kurumlara iade etmeleri öngörülmüştü. Memurlar ayın 15’inden 15’ine maaş aldıkları için örneğin 28 Ağustos’ta kamudan atılanların geri kalan 15 günlük maaşı iade etmeleri gerekiyordu. Askeri öğrencilerin de aynı şekilde fazladan aldıkları harçlıkları iadeleri isteniyordu. Yayımlanan KHK ile bu uygulamadan vazgeçildi. OHAL kapsamındaki KHK’larla meslekten, kamu görevinden veya öğrencilikten atılanlar, ayın geri kalan kısmına karşılık gelen maaş ve diğer mali ve sosyal haklara ilişkin tutarları iade etmek zorunda kalmayacak. 

İHRAÇ EDİLEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI 

Öte yandan, terör örgütleriyle bağlantıları nedeniyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışırken ihraç edilenlerle ilgili de bir gelişme yaşandı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ihraç edilenlerin kamuda bir daha çalışamayacağı ancak özel sektördeki sağlık kuruluşlarında istihdam edilebileceği belirtildi. 

 

Yorumlar