Kamu çalışanlarına kumanya dağıtalacak

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler kamu kurumlarında da uygulanacak. Buna göre kamu kurumlarında memur ve işçilere tek kullanımlık kumanyalar dağıtılacak.

Google Haberlere Abone ol
Kamu çalışanlarına kumanya dağıtalacak

Koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan önlemler kamu kurumlarında çalışanlara yönelik de uygulanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce hazırlanan normalleşme sürecinde kamuda alınması gereken tedbirleri tüm bakanlıklara gönderdi. Alınacak önlemler şöyle sıralandı:

"Servis araçları ile hizmete mahsus tüm araçların kapasiteleri sosyal mesafe kurallarına göre belirlenecek. Araçlarda el antiseptiği ve maske bulundurulacak. Binalara girişlerde tüm çalışanların ateşi kontrol edilecek. Kurum girişlerine sosyal mesafe işaretlemeleri yapılacak. Bina girişleri ile asansörlere salgından korunma yöntemleri asılacak. Ofisler ile tuvaletler, asansör, merdiven trabzanları, kapı kolları ve sık temas edilen çalışma ortamındaki ekranlı araçlar ile bilgisayar klavyeleri, fare ve telefon gibi ekipmanlar düzenli dezenfekte edilecek.”

“Ofisler, sık aralıklarla havalandırılacak. Toplantılar telekonferans yoluyla yapılacak. Tüm personel çalışma müddetince maske kullanacak. Yemekhanelerde daha az kişinin bir arada bulunmasını sağlayacak şekilde yemek saatleri ve masa düzeni ayarlanacak. Personele tek kullanımlık ürünlerle kumanya verilecek. Ortak kullanım alanındaki su sebilleri ve çay makinaları kullanılmayacak."

Yorumlar