Kamboçya'da iktidar muhalefetin müzakere çağrısını reddetti

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya Başbakanı Hun Sen, muhalefet lideri Sam Rainsy'nin diyalog çağrısını geri çevirdi. Başbakan Hun Sen, bir Budist tapınağının açılışında yaptığı konuşmada, Rainsy'nin ülkedeki siyasi krizin sonlanması...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya'da iktidar muhalefetin müzakere çağrısını reddetti

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya Başbakanı Hun Sen, muhalefet lideri Sam Rainsy'nin diyalog çağrısını geri çevirdi.

Başbakan Hun Sen, bir Budist tapınağının açılışında yaptığı konuşmada, Rainsy'nin ülkedeki siyasi krizin sonlanması için müzakerelere başlanması çağrısına olumsuz yanıt verdi.

Başbakan Hun Sen, barış ve istikrar için diyaloğa hazır olduğunu ancak Kamboçya yasalarına göre siyasi faaliyetlerden men edilmiş kişilerle müzakere etmeyeceğini belirtti.

Herhangi bir müzakere girişiminde yabancı müdahaleyi kabul etmeyeceğini de vurgulayan Hun Sen, Rainsy'yi hainlikle suçladı.

Rainsy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu krize tüm tarafların kabul edebileceği, uluslararası toplumun garanti ettiği, barışçıl çözüm bulmak için Hun Sen hükümetiyle görüşmeye her zaman hazırım." ifadesini kullanmış ayrıca uluslararası toplumun çözüm bulmada yardımcı olacağını belirtmişti.

Ülkedeki ana muhalefet partisi Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi, geçen kasım ayında kapatılmış, partiden 118 isim siyasetten men edilmişti.

Başbakan Hun Sen'in 2013'teki seçimleri az bir farkla kazanmasından bu yana Kamboçya'da muhalefet üzerindeki baskı giderek artmış, partinin o dönemdeki lideri Sam Rainsy, hakaret suçundan verilen 2 yıl hapis cezası nedeniyle 2016'da ülkeyi terk etmişti.

Yorumlar