Kamboçya polisi ayakkabısını fırlatan muhalif kadını arıyor

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da polis, sosyal medya üzerinden yayınlanan videoda, iktidardaki Kamboçya Halk Partisinin reklam panosuna ayakkabısını fırlattığı...

Google Haberlere Abone ol
Kamboçya polisi ayakkabısını fırlatan muhalif kadını arıyor

PHNOM PENH (AA) - Kamboçya'da polis, sosyal medya üzerinden yayınlanan videoda, iktidardaki Kamboçya Halk Partisinin reklam panosuna ayakkabısını fırlattığı görülen kadını arıyor.

Kampong Speu kentinin emniyet müdürü Sam Sak, ekiplerinin, muhalefetteki Kamboçya Ulusal Kurtuluş Partisi destekçisi ve bir işçi aktivisti olduğu anlaşılan 38 yaşındaki Sam Sokha'yı aradığını belirtti.

Kampong Speu il mahkemesi savcısı Keo Sothea, Sokha'nın "hakaret ve ayrımcılığa sevk etmek" suçlamasıyla sorgulanması için mahkeme celbi çıkardı.

Sothea, polise, bulunamaması veya kaçması halinde Sam Sokha'yı gözaltına alması talimatı da verdi.

Sokha'nın, 13 saniyelik videoda, ayakkabısının tekini iktidar partisinin reklam panosunda yer alan Başbakan Hun Sen'in, diğer tekini ise Ulusal Meclis Başkanı Heng Samrin'in fotoğrafına attığı görülüyor.

Videoda, Sam Sokha'nın, "Bu adam milleti mahvetmeye geldi." sözleri de duyuluyor.

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan videonun ilk olarak kim tarafından paylaşıldığı ise henüz bilinmiyor.

Suçlu bulunduğu takdirde Sokha'nın 3 yıla kadar hapsi istenebilecek.

Kamboçya'da muhalefetteki Ulusal Kurtuluş Partisinin sürgündeki lideri Sam Rainsy, aralık ayında Facebook sayfasında paylaştığı videoda, Vietnam ile Kamboçya arasında yapılan bir sınır anlaşmasının maksatlı tahrif edildiği gerekçesiyle toplumda kargaşaya yaratmaya çalışmak suçlamasıyla gıyabında 5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hakkındaki bir diğer hakaret davasından mahkum olmamak için bir yıl önce Fransa'ya kaçan Rainsy, suçlamalarla ilgili olarak Başbakan Hun Sen'i suçlamıştı. Rainsy, Hun Sen'in yargıyı kullanarak ülkeyi "acımasız bir diktatörlüğe" dönüştürmek istediğini savunarak, kararın önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler ve 2018'deki genel seçimlerden önce kendisini ve partisini zor durumda bırakmayı amaçladığını savunmuştu.

Yorumlar