Kalp ve zihin sağlığı için Yüksek Doz Omega 3 kullanın

Sağlıklı yaşam için mutlaka balık yağı tüketilmesi gerekiyor. Ancak piyasada satışa sunulan Omega 3 takviyelerinin içeriğine dikkat edilmeli.

Google Haberlere Abone ol
Kalp ve zihin sağlığı için Yüksek Doz Omega 3

Sağlıklı yaşam için mutlaka balık yağı tüketilmesi gerekiyor. Ancak piyasada satışa sunulan Omega 3 takviyelerinin içeriğine dikkat edilmeli. Kalp sağlığını korumak, konsantrasyonu artırmak, dikkat eksikliğinin giderilmesi, alzheimer ve demans gibi rahatsızlıklardan korunmak için DHA ve depresyon ve kalp sağlığı açısından EPA içerikli Omega 3 kullanımı öneriliyor. 

Omega-3; düzenli olarak dışarıdan alınması gereken, vücudun kendi kendine sentezleyemediği önemli bir yağ asidi türü olarak tanımlanıyor. Vücudun Omega-3'e ihtiyacı anne karnında başlıyor, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemi ile yaşlılıkta da ihtiyaç devam ediyor. Omega-3’ün başlıca türleri; eikosapentaenoik asit (EPA) ve docosaheksaenoik asitten (DHA) oluşuyor. Omega 3 desteği kullanılırken içeriğindeki EPA ve DHA miktarlarına dikkat etmek gerekiyor. 

Dikkat eksikliği ve konsantrasyon için önemli

Zihin sağlığını korumak için DHA yağ asidi oldukça önem taşıyor. Beynin, gözlerdeki retinanın ve birçok yapının temel bileşenlerinden DHA, kalp sağlığının korunması konsantrasyonun artırılması, dikkat eksikliğinin giderilmesi, alzheimer ve demans gibi rahatsızlıklardan korunmaya yardımcı oluyor. Genellikle balık ve balık ürünlerinde bulunan EPA ise kalp damar problemleri ve depresyon gibi rahatsızlıkların engellenmesi için ihmal edilmemesi önemli. Yetişkin bireyler EPA+DHA türlerinden günde en az 600 mg arasında alması gerekiyor.

Bağışıklığı güçlendirmek isteyen 30 yaş üzeri herkes kullanabilir 

EFA S 1200; hamileler, sporcular, diyet yapanlar ve bağışıklık sistemini desteklemek isteyen 30 yaş üzeri herkes kullanabiliyor. EFA S 1200 içerik bakımından da oldukça zengin: 720 mg Omega 3, 396 mg EPA ve 264 mg DHA olmak üzere toplamda 1200 mg balık yağı içeriyor. WHO (Dünya Sağlık Örgütü) ve CRN (Beslenme Konseyi) kriterlerini baz alan IFOS Kalite Standartları'ndan 5 yıldız alan EFA S 1200; saflığı, temizliği, konsantrasyonu, ağır metal oranları ve stabilite açısından onaylıdır. Omega 3 içeriği onayı alınan EFA S 1200, Trigliserid formu sayesinde 3 kat yüksek emilim sağlıyor. EFA S 1200 kapsülleri balık jelatininden üretilirken, şişe şeklinde ambalajlarda bulunan kontaminasyon riskini, blister ambalajıyla sıfıra indirerek ilaç kalitesinde sunuluyor. Gluten içermeyen EFA S 1200, küçük balıkların presslenmesi ile elde edildiği için balık kaynaklı A ve D vitamini barındırmıyor.

Tavsiye edilen tüketici satış fiyatı: 135 TL

Yorumlar