Kalp sağlığınızı korumak için altın öneriler

İnsan bedeninin sağlıklı bir şekilde işlemesinin temel faktörlerinden biri olan kalp organının sağlıklı kalabilmesi için yapılması gerekenler çok basit. Vücudumuzun kan dolaşımının merkez üssü konumundaki kalbin sağlığı için doğal olarak öncelikli olarak yediklerimize dikkat etmek gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Kalp sağlığınızı korumak için altın öneriler

Sonhaberler | Haber Merkezi

İnsanların ölüm sebeplerinin üst sıralarında yer alan kalp hastalıkları, kişinin beslenme alışkanlıklarıyla doğrudan ilgilidir. Günümüz koşullarında tempolu bir hayat tarzı sürdürülmesinden dolayı beslenme alışkanlığımız değişmekte olup, kalp ve damar sağlığı açısından son derece zararlı rafine şeker, trans yağ ve doymuş yağ içeren yiyeceklerin maalesef daha çok tüketilmesine sebep oluyor. 
 
 Kalp hastalığı olsun veya olmasın kişilerin kendilerine kaliteli bir beslenme listesi oluşturup buna göre beslenmeleri düzenlemeleri uzmanlar tarafından sürekli tavsiye edilmektedir. Kalp sağlığı açısından faydalı olan yiyecekler arasında; omega 3 yağ asidi içeren balıklar, keten tohumu, ceviz, lifli gıdalar ve potasyum içerikli besinler ilk sıralarda gösterilmektedir.
 
 Kalp Sağlığı İçin Önerilen Besinler
 

 Kalp sağlığı için neler yemeliyiz dersek kısaca şöyle sıralayabiliriz. Balık: Ton balığı ve somon balığı gibi yağlı balıklar omega 3 açısından kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli bir yere sahiptir. Trigliserid düzeyini azaltarak damar tıkanıklığa yol açan plak oluşumunu Omega 3 yağ asitleri sayesinde azaltıp kan basıncını düşürebiliriz. Kalp sağlığımız için haftada en az 2 öğün balık tüketmemizin gerekli olduğunu unutmayalım. Yemişler: Balık tüketmekten hoşlanmayanlar içinde keten tohumu, kabak çekirdeği ve ceviz tüketmeleri uzmanlarca önerilmektedir. Bu besinlerde de omega 3 yağ asidi bulunmaktadır. Ayrıca bu yemişlerde bulunan lifler, kan basıncını düşürür ve yemekten sonra oluşan kan şekerindeki ani düşüşleri dengeler.
 
 Yulaf: Hiper tansiyondan şikayetçiyseniz, tansiyonu düşüren yulaf tarzı besinleri tüketmek kalp sağlımız açısından çok önemlidir. Yulaf kan şekerinin düşmesini engellediği için, tokluk hissinin uzun sürmesinde etkilidir ve içerisindeki beta glukan kolesterolü düşürme açısından da etkilidir. Potasyum: Kan basıncını etkili bir şekilde düşürmemize yardımcı olan potasyum meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunur. Potasyum en çok muz, biber, patates ve yoğurtta bulunur.
 

Yorumlar