Kalın'dan Netanyahu'nun Erdoğan açıklamasına tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türkiye'nin diktatörü" demesine sert tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı İbrahim Kalın, "Netanyahu, Araplar ve Müslümanlar hakkında ırkçı açıklamalar yaptıktan sonra kendisini ifşa ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Kalın'dan Netanyahu'nun Erdoğan açıklamasına tepki

Twitter hesabından açıklama yapan Kalın, "Netanyahu, Araplar ve Müslümanlar hakkında ırkçı açıklamalar yaptıktan sonra kendisini ifşa ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a saldırıyor. Onun yönettiği apartheid devleti Filistin topraklarını işgal ediyor, kadınları ve çocukları öldürüyor, Filistinlileri kendi topraklarında mahkûm ediyor. Yalanlar ve baskı suçlarınızı gizlemeyecek" dedi.

NETANYAHU NE DEMİŞTİ?

Benyamin Netanyahu, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Erdoğan'a "Türkiye'nin diktatörü" diye seslenmişti.

​Netanyahu, şu ifadeleri kullanmıştı: "Türk gazeteciler ve yargıçlar hapishaneleri doldururken Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail demokrasisine laf uzatıyor. Bu nasıl bir komedi! İsrail'de kimse ikinci sınıf vatandaş değildir. İsrail, yaklaşık 2 milyon İsrailli Arap da dahil olmak üzere, bütün İsraillilerin eşit haklara sahip olduğu bir demokrasidir. Ancak İsrail aynı zamanda yegane ve tek Yahudi devletidir. Bayrağımızda Davud'un yıldızı vardır ve milli marşımız da Hatikva (Umut)tur. İbranice'de resmi dilimizdir. Geri dönüş yasamız da bütün Yahudilere kendi öz vatanlarına dönüş imkânı tanır."

Yorumlar