"Kakava"ya rekor katılım tonlarca ciğer sattırdı

- Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Dinar: - "Hafta sonu ciğerciler de Kakava mesaisi vardı. Çok yoğun geçti. Tonlarca ciğer sattık diyebiliriz"

Google Haberlere Abone ol
"Kakava"ya rekor katılım tonlarca ciğer sattırdı

EDİRNE (AA) - Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, Uluslararası Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri kapsamında kente gelen ziyaretçilerin ciğerin tadına bakmadan ayrılmadığını söyledi.

Romanlar tarafından "bahar bayramı"olarak kutlanan Kakava Şenlikleri'ni yerinde takip etmek için yerli ve yabancı binlerce turist kente akın etti.

Binlerce ziyaretçinin Edirne'ye gelmesi başta ciğercileri olmak üzere esnafa bayram yaşattı.

Dinar, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlikler kapsamında yüz bine yakın turistin kente geldiğini ve esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

Bereketli bir şenlik geçirdiklerini anlatan Dinar, şunları kaydetti:

"Güzel bir festival atlattık. Yer gök insandı. Sadece biz ciğerciler değil, bütün Edirneliler bu işten para kazandı. Edirne ekonomisine çok güzel etki yaptı. Bereketli bir hafta sonu geçirdik. Bu insanlar dünyanın en büyük ateşinin yanışını görmek için buraya geldi. Bu ateşin üzerinden atlamak için geldiler. Roman ezgileriyle eğlendiler, göbek attılar ve gönüllerince bir şenlik geçirdiler. Tabii ki Edirne'ye gelince başta Selimiye Camisi olmak üzere kentin tarihi, turistik yerlerini gezip Edirne'nin meşhur tava ciğerini yemeyi de ihmal etmediler.

Hafta sonu ciğerciler de Kakava mesaisi vardı, çok yoğun geçti. Tonlarca ciğer sattık diyebiliriz. Edirne, bayram yaptı. Önümüzde Ciğer Festivali, ramazan ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri var. Bunlar da Edirne ekonomisine çok güzel katkı yapacak. Organizasyonun yapılmasında emeği geçen Edirne Belediyesi'ne ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Herkesi kentimizi görmeye davet ediyorum."

Yorumlar