Kahvehanenin çöp kovasından tarihi eser fışkırdı

Polis ekipleri uzun süren bir takibin sonunda tarihi eser kaçakçılarına bir kahvehanede operasyon düzenledi. Yapılan aramada çöp kovasında tarihi eserler çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kahvehanenin çöp kovasından tarihi eser fışkırdı

Kahramanmaraş’ta polis ekipleri bir kahvehanenin çöp kovasında ‘Roma Helenistik Antik’ döneme ait olduğu değerlendirilen 88 adet sikke ve 2 adet heykelcik ele geçirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uzun süre kaçakçıları takip ettikten sonra akşam saatlerinde operasyon için düğmeye bastı.

Takibin sonucunda akşam saatlerinde Onikişubat ilçesine bağlı Karacaoğlan Mahallesi Ahmet Uncu Caddesi üzerinde bulunan kahvehaneye polis ekipleri tarafından operasyon düzenledi.

Kahvehane içerisinde arama yapan polis ekipleri, çöp kovası içinde ‘Roma Helenistik Antik’ dönemine ait olduğu değerlendirdikleri tarihi eserleri buldu.

Çöp kovasından çıkan 88 adet sikke ve 2 adet heykelciğe el konuldu. İş yerinde çalışan M.K.’ya ait olduğu tespit edilen tarihi eserlere el konuldu. M.K.’nın tarihi eserleri, kazı yaparak ve başka kişilerden temin ederek toplandığı öğrenildi.

3 GÖZALTI

Polis ekipleri olayla ilgili olarak 3 kişiyi gözaltına aldı. 3 kişi tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü.
 

Yorumlar