Kahraman astsubay Halisdemir'in adı caddeye verildi

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir'in ismi, Giresun'da caddeye verildi

Google Haberlere Abone ol
Kahraman astsubay Halisdemir'in adı caddeye verildi

GİRESUN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Giresun'da bir caddeye verildi.

Giresun Ticaret Borsası Fındık Lisanslı Deposu ve Spot Borsaya ulaşımı sağlayan caddeye Halisdemir'in isminin verilmesi ve caddenin başlangıcına yapılan 15 Temmuz Demokrasi Parkı'nın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Vali Hasan Karahan, törende yaptığı konuşmada, şehit Halisdemir'in bağımsızlık, milli irade ve demokrasinin sembolü olduğunu belirterek "Bir kabustu adeta ama erken uyandık kabustan. Milletimiz iradesine sahip çıktı, dedi ki 'Başa getirirsem ben getiririm, baş aşağı edersem ben ederim'. Bu kararlılığı bütün dünyaya gösterdi." dedi.

Milletin ve milletin emrindeki asker, polis ile bütün kamu görevlilerinin de bu hizmeti canları pahasına yerine getirdiğini vurgulayan Karahan, şunları söyledi:

"İşte bugün de ülkemizin birliğini sağlayan şehidimiz, yine Giresun'da gördüğünüz gibi güzel beraberliği sağladı. Demek ki milletimizin, birliği ve beraberliği sembolize eden insanlara ihtiyacı var. İnşallah canları pahasına bizlere öncülük eden bu isimleri unutmayacağız. Belediyemiz güzel bir kadirşinaslık örneği gösterdi, kendilerine teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Kerim Aksu ise hem demokrasiyi hem de şehitleri anmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

15 Temmuz'un ülke için bir dönüm noktası olduğuna dikkati çeken Aksu, herkesin demokrasi ve cumhuriyet etrafında toplanmasının ülkenin birliği için çok önemli olduğunu aktardı.

Aksu, herkesin demokrasi, cumhuriyet ve Atatürk'ün çizdiği yola ihtiyacı olduğuna işaret ederek şehit Halisdemir'in bunu herkese gösterdiğini bildirdi.

Şehitlerin sadece bu ülkeyi korumak için şehit olduğunu ama bu ülke için şehit olması gerekenlerin askerleri şehit ettiğini kaydeden Aksu, "Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlılar ile beraber olan, İngilizlerle beraber olan bazı cemaatleri hepimiz biliriz ve bugün de aynı şekilde FETÖ terör örgütünün de bizimle olmadığını, haçlı kafasıyla Amerika'yla Avrupa Birliği'yle beraber olduğunu hepimiz görüyoruz." diye konuştu.


Yorumlar