Kafkas Kartalı Özel Kuvvet Tatbikatı'na doğru

- Kafkas Kartalı Özel Kuvvet Tatbikatı, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan özel kuvvet unsurlarının katılımıyla 4-14 Haziran tarihleri arasında Tiflis'te yapılacak

Google Haberlere Abone ol
Kafkas Kartalı Özel Kuvvet Tatbikatı'na doğru

ANKARA (AA) - Kafkas Kartalı Özel Kuvvet Tatbikatı, 4-14 Haziran tarihleri arasında Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te yapılacak.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, tatbikatın 2009'dan itibaren her yıl düzenlendiği hatırlatıldı. Açıklamada, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan özel kuvvet unsurlarının katılacağı tatbikatın bu yıl Tiflis'te düzenleneceği belirtildi.

Tatbikatın, katılımcı ülkelerin özel kuvvetleri arasında dostluk, iş birliği ve koordinasyonu geliştirmek, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, ayrıca birlikte harekat etme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla düzenlendiği vurgulandı.

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı bu yıl tatbikata, bir özel kuvvet timi, bir uzman nişancı, iki genel maksat helikopteri ve bir nakliye uçağı ile Azerbaycan ve Gürcistan ise birer özel kuvvet timi ile katılacak.

Tatbikatta, "Direkt Görev Harekatı, Özel Keşif Harekatı, Helikopter Eğitimi, Meskun Mahallerde Muharebe Eğitimi, Uzman Nişancı Eğitimi" konularında ortak eğitimler yapılacak.



Yorumlar