"Kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz"

- Sağlık Bakanı Akdağ: - "Kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz ama kadınlara karşı gösterilen şiddet aslında acizliğin, zavallılığın bir ifadesidir. Bununla sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız" - "Dünyayı bizim için yaşanır kılan kadınlarımız sadece fedakarlıkları, şefkatleriyle değil becerileriyle, zarafetleriyle de dünyayı daha güzel kılıyorlar. Hayattaki incelikleri kadınlarımızdan öğreniyoruz, öğrenmeye de devam edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
"Kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz"

ERZURUM (AA) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz ama kadınlara karşı gösterilen şiddet aslında acizliğin, zavallılığın bir ifadesidir. Bununla sonuna kadar mücadele etmeye kararlıyız." dedi.

Bakan Akdağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Erzurum Valiliği koordinesinde Havuzbaşı Kent Meydanı'nda düzenlenen "El Emeği Kadınlar Buluşması" etkinliğine katıldı.

Dünyayı kadınların yaşanır kıldığını dile getiren Akdağ, "Kadınlarımız bizim kültürümüzde, inancımızda başımızın üstünde tacımız olan en değerli varlıklarımızdır. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ülkemizdeki kadınlarımıza ve dünya kadınlarına saygılarımı takdim ediyorum." diye konuştu.

Akdağ, Dünya Kadınlar Günü'nde Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce çeşitli etkinlikler düzenlendiğini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"El Emeği Kadınlar Buluşması Etkinliği"nde kadınların yaptığı el emeği ürünlerin sergilendiğini ifade eden Akdağ, şunları kaydetti:

"Dünyayı bizim için yaşanır kılan kadınlarımız sadece fedakarlıkları, şefkatleriyle değil becerileriyle, zarafetleriyle de dünyayı daha güzel kılıyorlar. Hayattaki incelikleri kadınlarımızdan öğreniyoruz, öğrenmeye de devam edeceğiz. Bu etkinlikler, bizi birbirimize yaklaştıran, değerlerimizi yükseğe çıkaran ve birbirimizi daha iyi anlamamızı sağlayan etkinlikler. Bu etkinliklerin çoğalarak devam etmesini temenni ediyorum. Buradan bütün Türkiye ve dünyaya şöyle sesleniyorum, kadınlarımıza karşı şiddeti asla kabul etmiyoruz. Şiddetin hiçbir türlüsünü kabul etmiyoruz ama kadınlara karşı gösterilen şiddet aslında acizliğin, zavallılığın bir ifadesidir. Bununla sonuna kadar mücadele etmeye de kararlıyız. Kadınlara hayatlarımıza kattıkları güzellikler için bir kere daha teşekkür ederim."

Akdağ, daha sonra etkinlik çerçevesinde oluşturulan stantların açılışını protokoldekilerin eşleri ve kadın vatandaşlarla kesti. Stantlarda bir süre dolaşan Akdağ, kadınlara karanfil verdi.

Aynı alanda kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) çadırını gezen Akdağ, "Bizim UMKE'cilerimiz dünyada gerçekten fedakarlık konusunda en mükemmel ekiptir." dedi.

Etkinlikte, yöresel halk oyunları ekiplerinden kadın ve erkek bar ekipleri de gösteri sundu.

- "Hepimiz Nene Hatunuz"

Etkinlik öncesi, Nilgün Azizoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş'ın eşi Hatice İlbaş, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri bir araya gelerek Erzurum'da Osmanlı-Rus Savaşı döneminde "Yavrum annesiz büyür ama vatansız büyüyemez" sözüyle Rus ordularına karşı savaşa katılan kadınların simgesi olan Nene Hatun'un Aziziye Tabyası'ndaki mezarını ziyaret etti, dua okudu.

Nilgün Azizoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Nene Hatun'un ruhunu şad edelim, bir Fatiha okuyalım. Aslında Türk kadını olarak hepimiz Nene Hatun'uz. 15 Temmuz da gösterdi ki Türk kadını zor zamanlarda kahramanlığını, cesaretini her zaman gösteriyor. Bizler Nene Hatun'un torunlarıyız." dedi.

Yorumlar