Kadınlarda Klitoris

Kadınlarıda Klitoris ,Klitoris, Klitoris nedir , Klitoris boşalması , klitoris her kadında olur mu , klitoris nerededir

Google Haberlere Abone ol
Kadınlarda Klitoris

Kadınlar, Sizleri en hassas yeriniz olan klitorisle tanıştırıyoruz ...

O bir buzdağı ...

Fransız Generali Napolyon Bonaparte'nin kardeşinin torunu, Freudçu psikoanalizçi Marie Bonapart, orgazm olmak için klitoris ile vajina arasındaki mesafenin daha kısa olması gerektiğini ve bu mesafenin fazla olduğu kadınların orgazm olamadıklarını iddaa etmişti. Hatta bunu ispatlamak için kendisi de bir ameliyat geçirmişti, ancak sonuç başarılı olmadı.
Neden diye sorarsınız? Çünkü işlem sırasında klitorisin sadece görünen kısmı, yani dörtte biri yerinden oynatılmış ve kalan bölümüyle sinir bağları da kesilmişti. Oysa geride bir gövde, bacaklar, bezler gibi birçok bölüm de var ....

Penise benziyor ...

Söz konusu cinsel yaşam olunca kadınlar ve erkekler sandığımız kadar farklı değil. Onların penisi varsa bizim de klitorisimiz var. Fark sadece görüntüde ...

Bunu kabul etmeyi kolaylaştıracak bir bilgi verelim: Ana karnında 12 haftaya kadar bütün bebeklerin genital dokusu aynı olur ve daha sonra cinsiyete göre şeklini değiştirir. Klitorisin da tıpkı penis gibi bir kafası, sünnet derisi gibi bir örtüsü, erektil bir dokusu var ve vücudunu tanıyan kadınlar bilir ki, uyarıldığı zaman o da sertleşiyor ve büyüyor.

Üstelik bir de avantajı var: görünmediği için biz kadınlar "boyu mu, işlevi mi ?" tartışmasına girmek zorunda kalmıyoruz.

Büyüyor ...

Bir kadının klitoru ergenlikten itibaren hormonların etkisiyle büyüyor. Ergenlik sona erdiğinde klitoris 1,8 cm büyümüş olur. 32 yaşında bir kadının klitoru ise ergenlik öncesinin dört katı büyüklüğe ulaşır. Menopoz sonrası ise kadının doğduğu gündekinin yedi katına kadar büyümüş olur. Dar bir bölgeden bahsettiğimiz için bu büyüme dışarıdan fark edilmiyor. Ancak ileri yaştaki kadınların seksten daha fazla zevk alabilmesinin nedeni işte bu ölçü değişikliğinin etkisinin de olduğu düşünülüyor.

Kiminde küçük, kiminde daha büyük, kiminde derinde, kiminde daha ortada ... Kiminde haberdar edilince büyüyor kimide saklanmayı tercih ediyor. Bazısı sert dokunuşlardan hoşlanıyor, bazısı nezaketten ... Yani herkesin aşk tomurcuğu kendine has özelliklere sahip ... Bu da herkesin bu noktadan en yüksek zevki nasıl alacağını, kendisinin tayin edeceğini gösteriyor.

Orgazma garanti verir ...

Kadınların sadece yüzde 30'u vajinal orgazm olabiliyor. Kalan yüzde 70'i ise klitoral temasa ihtiyaç duyuyor. Okşama, oral temas ve seks oyuncakları ile klitoru haberdar etmek mümkündür. Seçim sizin ...

Cildinizi kırışıklıklar korumak için çok çaba ve para harcayabilirsiniz. Ama, klitoris için böyle bir derdiniz olmayacak. çünkü o hiç yaşlanmıyor. Eğer bu güne kadar onunla ilişkiniz iyi değilse, "Artık iş işten geçti" diye düşünmenize gerek yok. En enerjik hali ile sizin onu keşf etmenizi bekliyor.

Aşırı hassas ...

Klitorisin üzerinde 8 bin sinir ucu var. Peniste ise bunun sayısı 4 bindir!

Erkeklerin cinsel yaşamdan daha çok zevk aldığı kalıbını yıkmak için daha fazla kanıta ihtiyacımız var mı? Bu küçük görünümlü bölgede hissedilen zevke pelvik bölgemizdeki 15 bin diğer sinir ucu da etkiliyor.

Her kadında var ...

Evet, tüm memeli hayvanların dişilerinde klitoris var. Biz insanlar ise onu daha verimli kullanabilme yetisine sahibiz. Değilsek, bize verilmiş büyük bir hediyeyi göz ardı ediyoruz - demektir.

Yorumlar