Kadınlar şirketleri tarafından hatırlanmak istiyor

- Zubizu araştırmasına göre, Türkiye'de kadınların yüzde 25'i Dünya Kadınlar Günü'nde çalıştıkları şirket tarafından hatırlanmak isterken, beklentileri arasında yüzde 52 ile kültür sanat etkinlikleri ilk sırada geliyor - Doğuş Müşteri Sistemleri Üst Yöneticisi Kaplan: - "Türkiye'de kadınlar artık sadece eşleri veya sevgilileri tarafından değil, profesyonel hayatı paylaştıkları kurumları tarafından da hatırlanmak istiyor"

Google Haberlere Abone ol
Kadınlar şirketleri tarafından hatırlanmak istiyor

İSTANBUL (AA) - Zubizu'nun yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de her dört kadından biri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çalıştıkları şirket tarafından hatırlanmak istiyor.

Zubizu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne ilişkin beklentilerin incelediği araştırma yayımlandı.

Araştırmaya göre, Türkiye'de kadınların yüzde 25'i, Dünya Kadınlar Günü'nde en çok eşi ya da sevgilisinin değil, günlerinin büyük bölümünü geçirdiği şirketlerinin kendisini hatırlamasını istiyor.

Kadınların şirketlerinden beklentileri arasında yüzde 52 ile ilk sırada konser, tiyatro, sinema gibi kültür sanat etkinlikleri yer alıyor. İkinci sırada ise yüzde 26 ile kişisel gelişimle ilgili atölye çalışmaları geliyor. Bu beklentileri, çiçek ve kadın çalışanlarla birlikte akşam yemeği takip ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Müşteri Sistemleri Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Kaplan, kendine güvenen, güçlü, hayatın her alanında özgüvenli adımlar atan kadınların zamanının en önemli bölümünü iş hayatının oluşturduğuna dikkati çekti.

29 OECD ülkesine ait verilerle hazırlanan Dünya Ekonomik Forumu Cinsiyet Farklılığı raporuna göre, kadınların günde ortalama 8 saat 39 dakika çalıştığını aktaran Kaplan, "ZUBİZU olarak yaptığımız Kadınlar Günü beklenti araştırmasında iş yerlerinde uzun saatler geçiren kadınların, özel günlerde en büyük beklentilerinin yine iş yerlerinden olduğunu gördük. Türkiye'de kadınlar artık sadece eşleri veya sevgilileri tarafından değil, profesyonel hayatı paylaştıkları kurumları tarafından da hatırlanmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar