"Kadınlar Göç Yolunda Projesi" değerlendirme çalıştayı

- Çayıştay kapsamında katılımcılar, Sultanbeyli'deki Mülteci Koordinasyon Merkezi ve HAGEV Mülteci Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
"Kadınlar Göç Yolunda Projesi" değerlendirme çalıştayı

İSTANBUL (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), "Kadınlar Göç Yolunda" projesinin ikinci çalıştayı olan "Saha Araştırması ve Karşılaştırmalı Analiz Sonuçlarının Değerlendirilmesi Çalıştayı" kapsamında Sultanbeyli'deki Mülteci Koordinasyon Merkezi ve HAGEV Mülteci Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

KADEM Dış İlişkiler ve Projeler Koordinatörü Sezen Güngör, Almanya, İngiltere, İtalya, Finlandiya ve Yunanistan'dan gelen mülteci derneklerinin temsilcileriyle Sultanbeyli Belediyesi Mülteci Koordinasyon Merkezi'ne geldi. Burada heyeti karşılayan Sultanbeyli Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Halil İbrahim Akıncı, heyete, mültecilere yönelik sağlık, eğitim, istihdamların karşılanması, atölyeler, insani yardım, dezavantajlı çocuk ve kadınlara yönelik çalışmalar ve hukuki destek konusunda bilgi verdi.

Daha sonra Sultanbeyli'deki Mülteciler Derneği'ne geçen heyet, mültecilere yönelik çalışmaları yerinde izledi.

Güngör, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadınlar Göç Yolunda Projesi'nin Avrupa'dan bir İtalyan ortak, Türkiye'den de iki derneğin koordinasyonunda mülteci kadınların yasal haklarını geliştirmek, bu konuda bilinç oluşturmak, Avrupa ve Türkiye'deki mülteci politikalarını inceleyip bu konuda iyi uygulamaları yerinde ziyaret ederek, hükümetlere tavsiyeler vermeyi içeren bir proje olduğunu anlattı.

Güngör, şunları kaydetti:

"Çalıştaylar kapsamında iyi örnekler ve ülkelerin mülteci politikaları incelendikten sonra bugün ziyaretlerimize devam ediyoruz. İyi uygulamaları görmek istiyoruz. Sultanbeyli Belediye'sinin bünyesinde yapılan mülteci konusundaki çalışmalar, önemli bir örnek oluşturacaktır, çünkü çok güzel bir mülteci derneği oluşturulmuş, burada çok güzel uygulamalar var. Otomasyon sistemi var, mülteciler çok rahat ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar, başvurular yapabiliyorlar ve onlara gerekli yardımlar ve bilgiler çok rahatlıkla verilebiliyor. Biz bu tür iyi uygulamaları yerinde ziyaret ederek, Avrupalı ortaklarımıza Türkiye'de bu işlerin nasıl yapıldığını göstermek istiyoruz. Böylece iyi uygulamalarımızı onlara aktarabileceğiz."

Çalıştay katılımcıları daha sonra HAGEV Mülteci Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti.

HAGEV Proje Koordinatörü Fırat Polat da heyete yaptığı sunumda, yuvada 4 - 6 yaş aralığında 56 çocuğun barındığını, dördü Türk, onu da Suriyeli öğretmenlerden oluşan 14 öğretmenin çocuklara çeşitli konularda eğitim verdiğini anlattı.


Yorumlar