Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

- Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: - "Kadına yönelik şiddet, fiziksel, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla söz konusu dokunulmazlıkları ihlal eden büyük bir insanlık suçudur" - "Bugün insanlık ailesi olarak, kadın sorunları konusunda bulunduğumuz nokta tefekküre muhtaçtır"

Google Haberlere Abone ol
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Kadına yönelik şiddet, fiziksel, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla söz konusu dokunulmazlıkları ihlal eden büyük bir insanlık suçudur." ifadesini kullandı.

Erbaş, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, İslamiyet'e göre insanın, varlık aleminin en şerefli üyesi olarak saygıyı, şefkati, adaleti ve merhameti hak ettiğini vurgulayarak kadının her türlü değerli niteliğinin ötesinde öncelikle insan olma vasfıyla doğuştan getirdiği en temel hak ve hürriyetlere sahip olduğunu belirtti.

Hazreti Peygamber'in can, mal ve onur dokunulmazlığının bu hakların başında geldiğini haber verdiğini aktaran Erbaş, "Kadına yönelik şiddet, fiziksel, duygusal ve ekonomik boyutlarıyla söz konusu dokunulmazlıkları ihlal eden büyük bir insanlık suçudur." ifadesini kullandı.

- "Toplumun güveni ancak kadınlarımızın saygı görmesiyle mümkündür"

Kız çocuklarını "rahmet vesilesi" olarak zikreden, kadınların eğitimine ayrı bir önem atfeden, "cennetin annelerin ayağı altında olduğunu" ifade eden Hazreti Peygamber'in, cahiliye zihniyetinin kadına yönelik şiddet içeren bütün olumsuz inanış ve davranışlarını reddettiğini bildiren Erbaş, onun öğretisinde kadının, varlığı ve birikimiyle toplumu eğiten, geliştiren, güçlendiren ve şekillendiren saygın bir fert olduğuna vurgu yaptı.

Erbaş, kadına karşı hoyrat, acımasız, insafsız ve merhametsiz bir tutumun, kendisine İslam'ın temel referanslarından dayanak bulmasının imkansız olduğuna işaret etti.

Prof. Dr. Erbaş, mesajında şunları kaydetti:

"Bugün insanlık ailesi olarak kadın sorunları konusunda bulunduğumuz nokta tefekküre muhtaçtır. Farklı boyutlarda hak ihlallerinin, şiddet ve baskının gölgesi, maalesef kadınlarımızın üzerinde dolaşmakta, cehaletin bedelini kadınlarımız ödemektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü vesilesiyle yapılacak etkinliklerin, bu sağlıksız gidişatı engellemesini, bilinç, sağduyu ve itidal oluşumuna katkı sunmasını gönülden diliyorum. Unutulmamalıdır ki ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür."

Yorumlar