Kadın buz hokeyciler tarihe geçmek istiyor

- Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Karabulut: "İzlanda'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'ndan (2. klasman) madalya çıkarırsak, ülkemiz için tarihi bir başarı olacak" - Takım Kaptanı Refika: "Madalya alırsak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz" - Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: "Hedefimiz, grubumuzda başarılı bir mücadele gerçekleştirip bir üst klasmana çıkabilmek"

Google Haberlere Abone ol
Kadın buz hokeyciler tarihe geçmek istiyor


ANKARA (AA) - HALİL İBRAHİM AVŞAR - İzlanda'da düzenlenecek 2. Klasman Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'na katılacak Kadın Milli Takımı, madalya kazanarak tarihe geçmeyi hedefliyor.

Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı Antrenörü Çağrı Karabulut, kaptan Refika Yılmaz ve Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, 27 Şubat-5 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek şampiyona öncesi AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Hazırlıklarını Ankara'da sürdüren milli takımda antrenör Karabulut, Dünya Şampiyonası'nda B Grubu'nda İzlanda, İspanya, Yeni Zelanda, Meksika ve Romanya ile karşılaşacaklarını hatırlattı.

Türkiye'nin iki sene öncesine kadar 3. klasmanda yer aldığına dikkati çeken Karabulut, "Üst üste ikinci kez 2. klasmanda mücadele edeceğiz. Bizim takımımız hep 3. klasmanda oynamıştı, 2. klasmana çıkardık. Takımımız daha üst seviyedeki ülkelerle maçlar yaparak, tecrübesini artırmaya devam edecek." ifadelerini kullandı.

Karabulut, Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı'nın 3 yıl içerisinde çok geliştiğini vurgulayarak, "İzlanda'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'ndan (2. klasman) madalya çıkarırsak, ülkemiz için tarihi bir başarı olacak. Amacımız bu gruptan madalya çıkarmak. Tabii ki 1-2 maç kazanmak da tarihi başarı ama bizim amacımız maç kazanmaktan çok madalya çıkarmak." diye konuştu.

Buz hokeyinde başarı elde etme noktasında altyapının önemine işaret eden Karabulut, şunları söyledi:

"Kadınlarda her zaman eksikliğini duyduğumuz genç milli takımımız yoktu. Federasyon yönetimimiz ve başkanımızın da desteğiyle önümüzdeki sene 18 Yaş Altı Kız Milli Takımı'nı kuracağız. Bu bizim için altyapıdan sporcunun yetişerek A takıma gelmesi demek. Erkeklerde ümit milliler, finalde Çin'i yenerek dünya şampiyonu oldu ve bir üst tura yükseldi. Biz de kadınlarda altyapıyı güçlendirmek ve başarılar elde etmek istiyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor."


- "Genç ve dinamik bir takımız"


Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı Kaptanı Refika Yılmaz da Dünya Şampiyonası'nda tekrar 2. klasmanda mücadele edecek olmalarının önemine dikkati çekerek, "Madalya alırsak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Buz hokeyi tarihini yeniden değiştirmiş olacağız." dedi.

Grupta tanıdıkları takımlarla karşılaşacaklarına işaret eden Refika, "Hocalarımız kadroyu gençleştirdi. Alttan daha çok genç oyuncumuz geliyor. Dolayısıyla genç ve dinamik bir kadroyla başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyoruz. Çünkü arkadaşlarımın hepsini yakinen tanıyorum. Oldukça dinamikler ve oyun becerileri de iyi." diye görüş belirtti.


- Başkan Akay, takıma güveniyor


Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay ise grupta güçlü ülkelerin kendilerini beklediğini dile getirerek, "Grupta birinci olacak ülke 2 A klasmanına çıkacak. Bizim hedefimiz de öncelikle grubumuzda başarılı bir mücadele gerçekleştirip, bir üst klasmana çıkabilmek. Zor olacak ama her zaman ben sporcularıma güveniyorum." diye konuştu.

Buz hokeyinde son dönemde önemli başarılar elde edildiğinin altını çizen Akay, şöyle devam etti:

"2014 yılında göreve başladık. 9 dünya şampiyonasına katıldık ve 6'sından madalyayla döndük. Üst gruplara yükseldik. Dolayısıyla geriye baktığımızda başarılı bir 2 yıl gözüküyor. Şu an geçen yıla oranla hemen hemen tüm branşlarda bir üst grupta mücadele ediyoruz. En son tarihi başarımızı, Erkekler 20 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda elde ettik. Milli takımımız, çok güçlü ülkeler arasından sıyrılarak, tüm maçları kazanıp 3. klasmanda birinci oldu ve 2. klasmana yükseldi. Bu yaş kategorisinde tarihimizde ilk kez şampiyonluk yaşadık. Çocuklarımız bu açıdan gelecek için umut verdi."

Akay, altyapıya bir sistem oluşturmaya çalıştıklarına değinerek, bu kapsamda ABD'li antrenör Keith Mc Adams'ı göreve getirdiklerini hatırlattı.

Sporculara daha iyi imkanlar sunmaya çalıştıklarını anlatan Akay, "Adams, bizim altyapı takımlarımızda görev alıyor. Dolayısıyla Türkiye'deki imkanlarımızla ABD'deki eğitim sistemini birleştirerek, güzel bir milli takım oluşturmaya çalışıyoruz. Son aldığımız başarıları da göz önünde bulundurursak, bu sistemin çok başarıya ulaşacağı gözüküyor." değerlendirmesinde bulundu.


- Tesis hamlesi

Başkan Akay, başarıda tesisleşmenin önemli bir faktörü oluşturduğuna işaret ederek, yakın zamanda yeni buz pistlerinin sporcuların hizmetine sunulacağının müjdesini verdi.

Türkiye'de şu an Ankara, Kocaeli, İzmir, İstanbul ve Erzurum olmak üzere 5 ilde buz pistinin bulunduğuna dikkati çeken Akay, "İki yılda 10 ilde 13 buz pisti hizmete girecek. Tabii inşaatı devam eden, proje aşmasında olan yeni buz pistleri de var. Bu hızla gidersek, 5 yıl içinde 18 buz pistimiz ülkemize kazandırılacak." diye konuştu.


Yorumlar