Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'daki olaylarda ölenler anıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler anıldı. Olaylarda hayatını kaybedenler için DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler...

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'daki olaylarda ölenler anıldı

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de 1 Mayıs 1996'de çıkan olaylarda hayatını kaybedenler anıldı.

Olaylarda hayatını kaybedenler için DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği üyeleri, Kadıköy Belediyesinin önünde bir araya geldi.

Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, 1 Mayıs 1996'da olayların çıktığı yere kadar yürüyerek, ölenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı açıklamada, 1 Mayıs kutlamaları sırasında hayatını kaybedenleri anmak için toplandıklarını söyledi.

Sabah Taksim'deki Kazancı Yokuşunda, 1977'deki olaylarda hayatını kaybedenleri andıklarını anımsatan Çerkezoğlu, şöyle konuştu:

"Ardından 1989 1 Mayıs'ında yitirdiğimiz Mehmet Akif Dalcı'yı Şişhane'de andık. Şimdi de burada 1996 1 Mayıs'ında daha sabahın erken saatlerinde yeni yeni toplanmaya başladığımız sırada, binlerce emekçi, işçinin Türkiye'nin her yerinden Kadıköy Meydanı'na aktığı bir anda burada bulunduğumuz noktada 3 genç işçi arkadaşımız katledildi. Bugün burada bir kez daha 1 Mayıs mücadelesinde yitirdiğimiz tüm arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Ve onların mücadelesi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor."

Gruptakiler, konuşmaların ardından ellerindeki kırmızı karanfilleri 3 kişinin hayatını kaybettiği yere bıraktı.



Yorumlar