Kadem Ekşi kimdir nereli kaç yaşında ne iş yapar? AK Parti İstanbul Maltepe Adayı

Kadem Ekşi kimdir nereli kaç yaşında ne iş yapar soruları AK Parti Maltepe Belediye Başkan adayının açıklanmasıyla birlikte gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Kadem Ekşi kimdir nereli kaç yaşında ne iş yapar?

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'un Maltepe ilçesi için aday gösterdiği isim olan Kadem Ekşi kimdir nereli kaç yaşında ne iş yapar?

KADEM EKŞİ KİMDİR NERELİDİR?

Kadem Ekşi, 1965 yılında Rize'de dünyaya geldi. Eğitim hayatına İstanbul Maltepe'de başlayan Ekşi, ilkokul ve ortaokulu burada tamamladı. Akademik kariyerine devam ederken, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

MESLEKİ DENEYİM VE KARİYERİ

Ekşi'nin profesyonel kariyeri, 1991'e kadar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak görev almasıyla başladı. Kamu sektöründeki bu deneyimin ardından, 1991 yılında kendi şirketini kurarak mimarlık ve mühendislik alanlarında çalışmalarına devam etti. Ekşi, projeler ve müşavirlik hizmetleri ile inşaat sektöründe konut yapımı gibi faaliyetlerde bulundu.

AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü'nde ekoloji, Bahçeşehir Üniversitesi'nde ise Siyaset Bilimi alanlarında akademik çalışmalar yürüttü. Ayrıca, kamu ve sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği ve dernek başkanlığı görevlerinde bulundu. Bu rollerde edindiği deneyimleri, çeşitli sempozyumlar, bilimsel etkinlikler ve makaleler aracılığıyla yurt içinde ve yurt dışında paylaştı.

AK PARTİ MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI VE ŞAHSİ YAŞAMI

Kadem Ekşi, şu an AK Parti'nin Maltepe Belediye Başkan adayı olarak siyasi alanda da aktif bir rol üstlenmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Ekşi, özel yaşamında aile hayatına büyük önem vermektedir.

Kısaca özetlemek gerekirse; Aslen Karadeniz Rizeli olan ve 1965 doğumlu Kadem Ekşi, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği mezunu, kamuda ve özel sektörde mühendislik ve yöneticilik yapmış, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almıştır. Şu anda AK Parti'nin Maltepe Belediye Başkan adayı olan Ekşi, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Yorumlar