Biden, Erdoğan'ı aradı

ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla aradı. İki lider arasındaki görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Biden, Erdoğan'ı aradı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile görüşme gerçekleştirdi.

İki lider Hazirandaki NATO toplantısında ilişkileri görüşecek. 

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre görüşmede iş birliği alanları ve yapıcı bir ikili ilişkinin önemi dile getirildi.

İki lider bölgesel meseleleri görüşmek üzere Haziran ayındaki NATO zirvesinde toplantı yapmayı kabul etti.

Biden'ın seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayıp aramayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Erdoğan ile Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, liderler, ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve ABD'nin Suriye'de PKK/PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade etti.

İki lider, haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Telegram hesabından ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesine ilişkin detayları paylaştı.

Erdoğan, görüşmeye ilişkin şu açıklamada bulundu:

Kıymetli kardeşlerim, Bugün ABD Başkanı Joe Biden ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Sayın Biden ile ikili ilişkilerin stratejik doğası ve karşılıklı çıkar ilişkileri temelinde iş birliğinin genişletilmesi amacıyla birlikte çalışmanın önemi hususlarında mutabık kaldık.

Görüşmede, FETÖ'nün ABD'deki varlığı ve ABD'nin Suriye'de PKK-PYD terör örgütüne verdiği destek gibi konuların çözüme kavuşturulmasının, Türk-Amerikan ilişkilerinin daha ileri seviyelere taşınması için önemli olduğunu ifade ettim.

Mevkidaşım ile Haziran ayında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'nin marjında görüşme konusunda anlaşmaya vardık.

 

 

Yorumlar

Vatandaş Diğer haber sitelerinin hepsi sayın Erdoğanın biden'i aradığı yazılırken, siz biden'nin Erdoğanı aradığını yazıyorsunuz neden yalan söylüyorsunuz, gerçeği yazmıyorsunuz?