Joanna Lumley kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Joanna Lumley kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, nerede doğdu, nerede yaşadı, şimdilerde ne iş yapıyor. Lumley, son dönemlerde yaptığı belgesel filmlerle dünya genelinde önemli yerleri ekranlardan evlerimize getiriyor. İşte Joanna Lumley biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Joanna Lumley kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Joanna Lumley kimdir, nerelidir, nerede doğdu, nerede büyüdü, şu anda kaç yaşındadır? Hayatının şu anki kısmında yaptığı belgesel filmlerle ekranlara gelse de o aslında ünlü bir sinema oyuncusudur. İşte Joanna Lumley biyografisi veya özgeçmişi: 

Joanna Lamond Lumley kimdir
Joanna Lamond Lumley

 

74 yaşında olan Joanna Lumley'in tam adı Joanna Lamond Lumley'dir.

Lumley 14 Mayıs 1946 tarihinde Pakistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde (o dönemlerde Hindistan'a bağlıydı) dünyaya geldi. Oyuncu, model, yazar, sunucu ve aynı zamanda bir yapımcıdır. Hatta aynı zamanda bir aktivisttir. 

Dünya onu James Bond serilerinde Bond kızı olarak tanıdı. Şimdilerde ise aralarında Türkiye'den tarihi mekanların da bulunduğu dünyanın farklı coğrafyalarında tarihi mekanlarla ilgili beselgesel fimler çekiyor. Çektiği belgesel filmleri Türkiye'de BloombergHT'de her Cumartesi akşamı yayınlanıyor. 

Joanna Lamond Lumley kimdir
Joanna Lamond Lumley

 

Babası İngiliz ordusunun Hindistan'daki birliklerinde görev yapan bir subaydı. Babası da Lahor'da (şimdi Pakistan'ın bir parçası) doğdu .

Lumley , 1966'da Bruce Forsyth Show'un erken bir bölümünde göründü. İlk kez 1969'da gösterilen Nimble Bread için bir İngiliz televizyon reklamında göründü. 

Birleşik Krallık'ta en çok tanınan seslerden birine sahip olan Lumley, bir seslendirme sanatçısı olarak ön plana çıkmıştır. 

2004'ten 2006'ya kadar Privilege sigorta brokerlerinin reklamlarında yer aldı. 

Eylül 2016'da ITV için üç bölümlük bir belgesel dizisi olan Joanna Lumley'nin Japonya'sını sundu ve Temmuz 2017'de ITV için Joanna Lumley'nin Hindistan'ını sundu .

2018'de, antik ticaret yolunun bir parçası olan sekiz ülkeyi kapsayan dört bölümden oluşan Joanna Lumley'nin İpek Yolu Macerası'nı sundu. 

2008'de Lumley, 1997'den önce İngiliz Ordusunda görev yapan tüm Nepal kökenli Gurkha gazilerine İngiltere'ye yerleşme hakkı sağlayan bir kampanya olan Gurkha Adalet Kampanyası'nın yüzü oldu.

Lumley, şimdilerde BloomberHT'de de yayınlanan belgeselleriyle gündemde. 

Son olarak Oggusto'ya verdiği bir röportajında belgesel çekme fikriyle ilgili olarak şunları söylemişti: Her şey 25 yıl önce "Beyaz Rajahların İzinde" ile başladı. Çocukluğum Malezya’da geçti ve bu nedenle Sarawak'ı 150 yıl boyunca yöneten Brooke ailesinin tarihine yönelik bu programa sunucu olarak davet edildim. Bunun bir parçası olmayı o kadar sevdim ki, elimden geldiğince seyahat edip, gördüklerimi ve bulduklarımı rapor edeceğime dair kendi kendime söz verdim.


 

Yorumlar