Jetler gece saldırıya geçti

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ise protesto gösterileri yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Jetler gece saldırıya geçti

 

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde ise protesto gösterileri yapıldı.

Türkiye Hava Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta PKK ya yönelik hava operasyonları bu gece de devam etti.

ANS PRESS’in haberine göre, gece saatlerinde istihbarat üzerine havalanan Türk jetleri Irak'taki PKK kamplarını ve Suriye'deki IŞİD pozisyonunu öğrendi.

İstihbarat uçuşundan sonra pozisyonların yarışı Diyarbakır 2 sayılı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 8 sayılı askeri hava üssüne Revolution ve bu bölgelere gönderilen 9 savaş uçağı düşman mevzilerini bombardıman etti.

İhlas haber ajansına göre işlem için Türk Silahlı Kuvvetleri tam olarak yerel istihbarat bilgilerinden yararlanıp ve 5. "dalga operasyonu" nda birçok terörist kampları ve postları yok edildi.

Bu arada Şırnak’ta bir grup PKK terörist gece saatlerinde Orta motorlu tugay kumandanlığına saldırıda bulundu.  Elde edilen bilgiye göre, teröristler askeri bölümü otomatik tuşlanan roketlerle ateş etti.

PKK saldırısına askerlerin hemen karşılık ateşi açmasından sonra taraflar arasında kısa süreli atışma yaşandı. Etrafı aydınlatmak için askerlerin havaya bıraktığı fişek kuru otların bulunduğu alana düşerek yangına sebep oldu.

Yangın bir süre sonra müdahale etmeden söndü ve çok geçmeden 23 sayılı askeri bölümden gönderilen 2 kobra tipi askeri helikopter PKK savaşçılarının bulunduğu alanları havadan ateş atıldı. Kayıplar konusunda bilgi verilmiyor.

 

Teröristler Şırnak’ta askeri bölüme saldırdı

Gece saatlerinde Gaziler semtinde bir grup maskeli protestocu merkezi yollardan birini kapatarak izinsiz eylem yaptı. Ellerinde olan molotof kokteylerini yola atan protestocular, keyfi olarak yoldan geçen arabaları saklayıp ve içinde bulunanların kimliklerini kontrol etti.

Silahla havaya ateş açıldığını gören bazı sürücüler geri dönmeye mecbur kaldı. Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde çeşitli yolları kapatan protestoculara çevik polis ekibi göz yaşartıcı gaz ve su şırıngaları ile müdahale etti. Daha sonra polis birçok hassas bölgelerde güvenlik önlemleri aldı.

 

 

Yorumlar