Japonca döktürdüler, bir haftalık gezi kazandılar

- 27. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması'nda gruplarında birinci ve ikinci olanlar, bir haftalık Japonya gezisi kazandı

Google Haberlere Abone ol
Japonca döktürdüler, bir haftalık gezi kazandılar

İSTANBUL (AA) - Türk Japon Vakfı'nca düzenlenen 27. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması'nda gruplarında birinci ve ikinci olanlar, bir haftalık Japonya gezisiyle ödüllendirildi.

"İstanbul Japan Week 2018" kapsamında, Japon kültürüne ilgi duyup Japonca öğrenenlerin yarıştığı 27. İstanbul Japonca Konuşma Yarışması düzenlendi.

Etkinliğe yarışmacı ve jüri üyelerinin yanı sıra Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da katıldı.

İki kategoride gerçekleştirilen yarışmada, A kategorisinde Aysemin Yaşar ''Modern Seppuku Karoshi'', B kategorisinde Aziz Gürpınar ''Japonlar yalan mı söyler?'' adlı konuşmalarıyla birinci seçildi. Yarışmacılar ödül olarak THY'den Japonya'ya gidiş dönüş uçak bileti kazandı. Kazananlar Türk Japon Vakfı tarafından bir hafta ağırlanacak.

Japonya ve Japon kültürüne ilgi duyarak Japonca öğrenen yarışmacıların birbirinden ilginç ve güzel konuşmalardan sonra Japonca Konuşma Yarışması’na jüri olarak katılan Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara kazananları kutlayarak, ödüllerini takdim etti.

Gelenekselleşen yarışmanın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkonsolos Norio Ehara, Türkiye’de Japonca’nın sevilerek yaygınlaşıyor olmasından ve Japon kültürüne duyulan ilginin her geçen yıl daha da artmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Japon mutfağı tanıtımının da yapıldığı yarışmada, Başkonsolosunun aşçısı Tokita, Japonya’nın en ünlü yemeği olan sushinin tarihi ve yapılışı hakkında bilgi vererek, fuayede hazırladığı sushileri misafirlere ikram etti.

Yorumlar