Jandarmanın İstanbul'daki darbe faaliyetlerine ilişkin dava

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan’ın da aralarında bulunduğu 73 jandarma personeli ile terör örgütünün jandarma yapılanmasında sözde "abilik" yaptığı belirtilen 19 sivil olmak üzere, toplam 92 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı - Duruşma yarına ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Jandarmanın İstanbul'daki darbe faaliyetlerine ilişkin dava

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin, eski İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan'ın da aralarında bulunduğu 73 jandarma personeli ile terör örgütünün jandarma yapılanmasında sözde "abilik" yaptığı belirtilen 19 sivil olmak üzere, 66'sı tutuklu 92 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması sona erdi.

Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun karşısında yapılan binadaki salonda, İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Gökay Alemdar, 16 yıldır sınıf öğretmenliği yaptığını belirtti.

Davanın sanıklarından Hayri Güzel'in iddianamede yer alan "Gökay Alemdar Maltepe İlçesinde bir okulda sınıf öğretmeniydi. Bu şahsın aracılığıyla üsteğmen Metin Yücel, teğmen Emre Güler ve Arif Balık ile tanıştım. Tanışmış olduğum bu şahıslar jandarma görevlisiydi. Bu şahıslarla 10-15 günde bir görüşme periyotlarıyla 10 Haziran 2016'ya kadar görüştüm. 2016 Haziran ayında Gökay Alemdar görevini Erkan kod adlı Erhan Durak'a devretti" şeklindeki ifadesini reddettiğini kaydeden sanık Alemdar, bu ifadelerin hayal ürünü olduğunu öne sürdü. Hayri Güzel'i tanımadığını belirten sanık Alemdar, Erhan Durak ile 2 kez banka kredisi amacıyla görüştüğünü iddia etti.

Bylock kullandığı iddialarını reddeden sanık Alemdar, kullandığı iddia edilen tarihlerde Osmaniye'de tatilde olduğunu savundu.

Askerlerle ilgili sosyal sorumluluk projeleri yaptığını ifade eden sanık Alemdar, "Ben 2000-2004 yılları arasında Hakkari Yüksekova'da görev yaptım. Hem bu süreçte hem de sonradan askerlerle ilgili birçok sosyal sorumluk projesi yaptım. Bunların çoğu da jandarmaydı. Bu amaçla görüştüğüm askerler oldu. Bu yapıdan olduğunu bildiğim kimseyle görüşmedim." diye konuştu.

Duruşmanın yarın sonlanacağını göz önüne alan mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarının alınmasına son verdi. Davanın bu aşamasına kadar 21 sanık savunma yaptı.

Tutuklu sanıklar tahliye ve diğer hususlara ilişkin talepte bulundu. Bazı sanıkların avukatları da müvekkillerinin tahliye taleplerine ilişkin beyanda bulundu.

Mahkeme heyeti, diğer sanık avukatlarının da beyanlarının alınması için duruşmayı yarına erteledi.​

Yorumlar