Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü

- İçişleri Bakanı Soylu başkanlığındaki heyet, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yıl dönümü

ANKARA (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığındaki heyet, Jandarma Teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ve beraberlerindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Soylu'nun mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Soylu daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, yüce Türk milletinin huzuru ve bekası için üstün bir gayretle görev yapan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıl dönümü münasebetiyle manevi huzurlarınızdayız.

21'inci yüzyılın giderek artan küresel güvensizlik ortamında, vatandaşımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için gece gündüz demeden görev başında olan jandarmamız özellikle terör ve uyuşturucu ile mücadelede her yeni gün, yeni bir destan yazmaktadır.

Kurulduğu günden bugüne kadar üzerine aldığı sorumluluğu büyük bir büyük bir fedakarlık ve şerefle yerine getiren Jandarma Teşkilatımız aynı zamanda modern teknolojiye uyum kabiliyetiyle göstermiş olduğunuz muasır medeniyet hedeflerine doğru da emin adımlarla ilerlemektedir."

Soylu, Jandarma Teşkilatının 178 yılın birikimi, milletten aldığı güç ve ilhamla görevinin başında olacağını, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de vatana uzanmış karanlık elleri bertaraf etmeye devam edeceğini kaydederek, kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bakan Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Güler, daha sonra Anıtkabir merdivenlerinde jandarma personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar