Jandarma Genel Komutanı: Ölüm kalım savaşı veriliyor

Jandarma Genel Komutanı Güler, Çukurca'da başta olmak üzere bölgede ölüm kalım savaşı verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma Genel Komutanı: Ölüm kalım savaşı veriliyor
Sonhaberler / Haber Merkezi

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler, son operasyonlarda 'ölüm kalım' mücadelesi verildiğini, çok önemli sonuçlar aldıklarını söyledi. Güler, Ankara'da düzenlenen valiler toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Güler, bölgede ölüm kalım savaşı verildiğini, özellikle Çukurca'da önemli sonuçlar elde ettiklerini, Kaletepe'nin tamamen teröristlerden temizlendiğini söyledi. 

Jandarma Genel Komutanı Güler açıklamasında şunları söyledi: Bir ölüm kalım savaşı veriliyor. Kuzey Irak'tan girerek terör saldırıları için hazırlık yapan PKK'lıların sınır güvenliği açısından bölgedeki en önemli nokta olan Kaletepe'den tamamen sökülüp atıldı. Sadece Çukurca değil bölgede tespit edilen 12 nokta tamamen temizlenecek. Kars, Bingöl, Tunceli, Şırnak ve Ağrı'daki krtik bölgeler, örgütün girdiği adresler belli bir takvim içinde tek tek girilerek temizlenecek. Bu süreçte verdiğimiz şehitler bizi çok üzüyor, bir tanesinin tırnağını 500 teröriste değişmeyiz.

KORUCULARA KADROLU ASKERLİK 

Güler korucuların Uzman Jandarma statüsüyle terörle mücadelede daha aktif kullanılacağına ilişkin haberlerle ilgili ise "Böyle bir çalışma yok, bu haberler korucuların beklentilerinden kaynaklanıyor ancak bu talep değerlendirilebilir" açıklamasında bulundu.

Yorumlar