Jandarma depremzedelerin eşyalarını taşıyor

Elazığ depreminin ardından farklı illerden gelerek kentte nakliyat işi yapanların vatandaşlardan normal fiyatın 2-3 katı istediği ortaya çıkınca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vatandaşlara yardım edilmesi talimatı vermişti.

Google Haberlere Abone ol
Jandarma depremzedelerin eşyalarını taşıyor

Elazığ'ın Sivirce ilçesinde 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiş binlerce kişi ise yaralanmıştı. Kent genelinde 8 bin 519 yapı ağır hasar görürken evlerin boşaltılması için çalışmalar başlatılmıştı.

Öte yandan deprem sırasında evleri hasar gören vatandaşlar AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırkentler başta olmak üzere, misafirhane, spor salonları ve yurtlarda misafir edilmeye başladı. Devletin tüm imkanları vatandaşlar için seferber edilirken yaraların sarılmaya çalışıldığı kentte, fırsatçı ev sahipleri kiraları 4-5 katına kadar yükseltirken nakliye yaban firma ve araç sahipleri de taşıma fiyatlarında astronomik rakamlar öne sürdü. Son olarak özellikle il dışından gelen nakliye firmalarının da 2-3 katı fiyat isteyerek eşya taşımaya başlaması vatandaşların tepkisini çekerken İçişleri Bakanlığı durumun ardından hemen harekete geçti.

JANDARMA YARDIMA KOŞTI

Durumun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya iletilmesi üzerine devreye jandarmanın Unimog kamyonetleri sokuldu. Dün itibariyle hazır edilen 30 askeri kamyonet, bugün kent genelinde evleri hasarlı olup taşınmayı talep edenlere hizmet vermeye başladı.

"EŞYA TAŞIMA İÇİN MÜRACAAT 27 AFET NOKTASI"

Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, "Evleri ağır hasarlı ihtiyaç sahiplerinin ev eşyalarını taşımaları için jandarmamız araç temini gerçekleştirecek olup, ayrıca ihtiyaç duyulması halinde depo temin edilebilecektir. Bu kapsamda müracaatlarınızı mahallelerde bulunan 27 Afet Koordinasyon Noktasına yapabilirsiniz" denildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada, taşınma maliyetlerinin fahiş olarak artığını, 2-3 katına çıktığının kendisine iletildiğini belirterek, jandarmanın 30 aracını elemanları ile birlikte evlerini taşıyanlara ücretsiz olarak tahsis ettiklerini aktarmıştı.

Yorumlar

Adem sapa Allah beterinden korusun yazık ya hem bu memleketin ekmeğini yiyeceksin hemde halkını bombalayacaksın