İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir?

İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir, nerelidir, neden gündeme geldi, son olarak ne oldu? Yönter, Türkiye'nin ciğerlerini yakan yangınlar esnasında ortalıkta provokatörlük yapmakla eleştirilen Şahan Gökbakar'a verdiği tepkiyle gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir?

İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir, mesleği nedir, ne iş yapıyor? Yönter neden gündeme geldi, neler oldu? İşte İzzet Ulvi Yönter biyografisi veya özgeçmişi:

İzzet Ulvi Yönter, Türkiye'nin yüreğini dağlayan, ciğerlerini yakan yangınlar sürecinde provokasyon yapmakla suçlanan oyuncu Şahan Gökbakar'a Twitter üzerinden gösterdiği tepkiyle gündeme gelen isimlerden biri oldu. Peki, ne dedi İzzet Ulvi Yönter? 

İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir?
İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir?

 

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçilen Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yapan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı olan İzzet Ulvi Yönter kimdir?

Türk siyasetçi İzzet Ulvi Yönter, 11 Mayıs 1976'da Emirdağ, Afyonkarahisar'da doğdu.

Kamu Görevlisi; İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

Gazi ve Anadolu üniversitelerinde iktisat doktora çalışmalarına devam etmektedir.

İzzet Ulvi Yönter kimdir, Twitter hesabı nedir?
İzzet Ulvi Yönter

 

Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak çalıştı.

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısıdır.

İyi düzeyde İngilizce bilen Yönter, evli ve bir çocuk babasıdır.

İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN GÜNDEME GELDİ?

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarıyla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesaplarından paylaşan komedyen Şahan Gökbakar, 'Help Turkey' provokasyonunu savundu. Gökbakar'a yanıt MHP cephesinden geldi. Twitter hesabından ünlü komedyenin videosunu paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Sen kendine yardım iste Şahan, boş kafanın almadığı işlere karışma, çünkü düşmüşsün düşeceğin kadar..." dedi.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda Türkiye’nin yangınları söndürmekte “aciz olduğu” algısını yaymak için “Help Turkey” (Türkiye’ye yardım edin) başlığıyla sosyal medyada başlatılan kampanyayı savundu.

Gökbakar, çektiği videoda 'Help Turkey' paylaşımı yapan herkesin kıymetli olduğunu söyledi.

Sahte hesaplar üzerinden ve aynı merkezde yürütülen Türkiye karşıtı operasyona destek veren Gökbakar'a MHP'den çok sert bir tepki geldi.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınlarıyla mücadeleye günlerdir destek veren komedyen Şahan Gökbakar, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bölgede gönüllü kisvesi altında provokatörlerin bulunduğunu söyleyen Gökbakar, 'Demin bir tanesini gırtlaklıyordum burada' ifadesini kullandı.

Gökbakar'ın ilgili videosunu Twitter hesabından paylaşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Seviyen aynen Recep İvedik... Ligin Ceren ile Celal’deki rolünle birleşik!" dedi.

Sözlerinin devamında "Sen kendine yardım iste Şahan, boş kafanın almadığı işlere karışma, çünkü düşmüşsün düşeceğin kadar..." diyen Yönter, "Ancak Türk devleti güçlüdür bunu da traji komik aklından çıkarma...Güldürmeden önce utanmayı dene!" ifadesini kullandı.

İzzet Ulvi Yönter Twitter hesabı ise şöyle: @UlviYonter


 

Yorumlar