İZTO Başkanı Demirtaş:

- "Kruvaziyer turizminin lider şirketlerinden MSC'nin Lirica gemisi 2019 yılında İzmir'e 3 kez sefer yapacak"

Google Haberlere Abone ol
İZTO Başkanı Demirtaş:

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kruvaziyer turizminin lider şirketlerinden MSC'nin Lirica gemisi 2019 yılında İzmir'e 3 kez sefer yapacak." ifadesini kullandı.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, MCS Üst Yöneticisi Gianni Onorato ve MSC Başkanı Pierfrancesco Vago ile gerçekleştirdikleri görüşmede, İzmir seferlerinin 2019 yılında tekrar başlaması için anlaştıklarını, bu çerçevede gelecek yıl temmuz ayında MSC Lirica gemisinin İzmir'e 3 sefer yapacağını belirtti.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Minimum bin 500, maksimum 2 bin 300 yolcu kapasiteli gemi, 10 günlük rotasında Venedik'ten hareket ettikten sonra Bari, İzmir, Hayfa, Limassol, Kerkira ve Split'i ziyaret edecek. Adriyatik ve Akdeniz'in önemli limanlarını birbirine bağlayan bu rotada İzmir'in de yer alması çok önemli. MSC 2015 yılında sonlandırdığı İzmir seferlerini, 4 yıl aradan sonra yeniden başlatmış olacak. Nasıl sıfırdan kruvaziyer turizmi başlatmak için ısrarla çalıştıysak yıllar önce, gemi seferleri durunca da aynı ısrarla geri gelmeleri için çalışmaya devam ettik. Şimdi bu yoğun çalışmamızın ilk meyvelerini almaya başladık."

Sektörün liderlerinden MSC'nin İzmir'i tekrar programına almasının kruvaziyer sektörü için büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirtaş, bunun devamının gelmesi için çalışmalarını yoğunlaştıracaklarını bildirdi.

ABD'de devam eden kruvaziyer fuarına değinen Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Orada yine sektörün en önemli şirketlerinin yöneticileriyle görüşeceğiz. Bu görüşmeler öncesinde MSC'den gelen bu haber hem elimizi güçlendirdi hem de bizi umutlandırdı. Şu anda 2018 yılı programları yapıldı. Bizim hedefimiz 2019 yılı programlarında yeniden İzmir'in yer almasını sağlamak. Miami'deki bu fuardan iyi haberlerle döneceğimize inanıyorum. Sadece kentimiz için değil Türkiye Kruvaziyer Platformu olarak 2012 yılından beri olduğu gibi bölgemizin ve ülkemizin tüm limanlarını tanıtmaya devam edeceğiz. İzmir'den çıkan gemi turlarına Uzak Doğu ve ülkemiz hinterlandında olan ülkelerden yolcu kazandırma ve yaratıcı kara turları oluşturma çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde şirketlerin yöneticilerini Türkiye’de büyük bir toplantıyla Kruvaziyer Platformu'nu oluşturan üyelerimizle bir araya getirmeyi planlıyoruz."








Yorumlar