İzmir'deki uluslararası bağlantılı dolandırıcılık operasyonu

- Urla ilçesinde, banka kartı kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan Çin ve Tayvan uyruklu 81 şüpheliden işlemleri tamamlanan 67'si daha adliyeye sevk edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki uluslararası bağlantılı dolandırıcılık operasyonu

İZMİR (AA) - İzmir'in Urla ilçesinde, banka kartı kopyalayarak dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla yakalanan Çin ve Tayvan uyruklu şüphelilerden işlemleri tamamlanan 67 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Urla ilçesinde bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama aparatı takıldığı ihbarı üzerine gözaltına alınan Çin ve Tayvan uyruklu 81 şüpheliden 67'si işlemlerin tamamlanmasının ardından Urla Adliyesine sevk edildi.

Tercüman eşliğinde ifadeleri alınan 67 şüpheli, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada, Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu'nun da Urla Adliyesi'ne gelerek konuyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

- Olay

Urla ilçesinde bir bankaya ait ATM cihazına kart kopyalama aparatı takıldığı ihbarı üzerine çalışma başlatan polis, kopyalama aparatını sökmeye gelen 2 kişinin Uzakdoğulu olduğunu tespit etmiş, İtokent Sitesi'nde kiralanan evlerde kalan 4'ü yaşı küçük 10'u kadın 81 Çin ve Tayvan uyruklu şahıs gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden işlemleri tamamlanan 14 kişi adliyeye sevk edilmiş, şüphelilerden 10'u tutuklanırken, yaşı küçük 4 kişi serbest bırakılmıştı.

Evlere yapılan operasyonda, kredi kartı okuma ve kopyalama aparatları, çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, modem ve çağrı merkezlerinde kullanılan cihazlar ele geçirilmişti.

Yürütülen soruşturma sonucu evlerde kurulan çağrı merkezlerinden Çin ve Tayvan'daki numaraların arandığı ve telefonla dolandırıcılık faaliyetinin yürütüldüğü belirlenmişti.

Yorumlar