İzmir'deki trafik kazası

- Ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motosiklet sürücüsünün cenazesi toprağa verildi - Kaza yerinde toplanan motosiklet sürücüleri, "Trafikte motosikleti fark et" sloganıyla eylem yaptı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki trafik kazası

İZMİR (AA) - İzmir'de 16 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden motosiklet sürücüsü Umut Lüleci'nin naaşı toprağa verildi.

Lüleci'nin (24) İzmir Adli Tıp Kurumundan alınan cenazesi, Basmane semtindeki Çolakkadı Camisi'ne getirildi.

Umut'un babası Şahan ve abisi Mutlu Lüleci, taziyeleri kabul etti.

Lüleci'nin cenazesi, kılınan namazın ardından Bornova Hacılar Kırı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Arkadaşları eylem yaptı

Kuryelik yaptığı öğrenilen Lüleci'nin arkadaşları kaza yerinde "Trafikte motosikleti fark et" sloganıyla eylem yaptı.

Grup, daha sonra Lüleci'nin, kazanın ardından kaldırıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, "Motosikletlileri fark et. Unutma, sen de motosikletli birini tanıyorsun" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Mehmet Ergin, kavşakta beklediği sırada Lüleci'nin motosikletine otomobilin hızla çarptığını söyledi.

Trafikte motosiklet sürücülerinin fark edilmesini isteyen Ergin, şöyle konuştu:

"Hepimiz can taşıyoruz. Hepimizin annesi, babası, çocuğu var. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Gencecik bir kardeşimizi kaybettik. Trafikte motosikletler önemsenmiyor. Araçlar sıkıştırıyor. Buna benzer sıkıntılar yaşıyoruz. En son yaşanan olay canımızı çok yaktı. Özellikle sürücünün çarpıp kaçması çok canımızı acıttı.

Ehliyetsiz, 16 yaşında direksiyon başına geçen bu kişinin en ağır cezayı almasını istiyoruz. Arkadaşımız herkesin sevdiği biriydi. Ailesine danışılarak organları da bağışlandı."

M.O'nun (16) kullandığı 35 KA 3943 plakalı otomobil, Halide Edip Adıvar Caddesi Egepol Kavşağı'nda Umut Lüleci (24) idaresindeki 35 N 4961 plakalı motosikletle çarpışmış, kazada ağır yaralanan Lüleci, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Otomobili kullanan ehliyetsiz sürücü M.O, gözaltına alınarak Eşrefpaşa Polis Merkezi Amirliğine götürülmüştü.

Lüleci'nin organları, ailesi tarafından bağışlanmıştı.

Yorumlar