İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

- FETÖ mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 92 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'deki "askeri casuslukta kumpas" davası

İZMİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 36'sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile müştekiler Coşkun Başbuğ ve Onur Süer katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) kayda alınan duruşmanın öğleden sonraki oturumunda beyanda bulunan müşteki Süer, askeri casusluk soruşturmasında kumpasa uğradıkları için mağdur olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) bir ferdi olarak kendisini itibarsızlaştırmak için hard diskine hayvan pornosu yerleştirildiğini iddia etti.

15 Temmuz 2016'daki FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edilen cumhuriyet savcısının, o dönemki soruşturma sırasında suç duyurusunda bulunmadığını ancak 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından özel yetkili mahkemelerin kaldırılması aşamasında hızlı ve telaşlı bir şekilde Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu ileri süren Süer, "Böylesine iğrenç bir suçlamada, TSK suçlanan askeri meslekten ihraç eder. Ancak adli makamlar uzun süre benimle ilgili işlem yapmayı unuttu. Sonra TSK'den istifa ettim. Yargılamanın ardından bu suçtan beraat ettim. Bana bu iftirayı atanlar hayvandan da aşağıdadır." dedi.

Süer, 3 sanık haricinde diğer sanıklardan şikayetçi olduğunu, maddi ve manevi kaybı olduğunu gerekçe göstererek davaya katılma talebinde bulundu.

Tutuklu sanık Seyit Ahmet Sarı, 2010'daki askeri casusluk soruşturmasına, emniyetteki personel eksikliğinden dahil olduğunu, dosya hakkında bilgisi bulunmadığını savundu. Sarı, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u kullandığına ilişkin tespiti reddetti.

Hakkındaki iddiaların şüpheden öteye geçmediğini öne süren Sarı, yaklaşık 20 aydır tutuklu olduğunu söyleyerek tahliye talebinde bulundu.

ByLock programını kullanmadığını iddia eden tutuklu sanık Hanifi Aydın ise kimseyle mesajlaşmadığını savunarak "Gelen raporda, 'Saadet' diye bir kadınla mesajlaştığım gözüküyor. Böyle birini tanımıyorum. İddia odur ki gece yarısına doğru bu kadınla görüşmüşüm. Bunu eşime nasıl anlatırım? Eşim sonra benim için 'Bu adam sat 23.30'da kadınlarla mı görüşüyor?' demez mi?" diyerek tutuksuz yargılanmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 19 Mart Pazartesi gününe erteledi.


Yorumlar