İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonları

- Dikili ve Foça ilçelerindeki operasyonlarda 116 göçmen yakalandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de yasa dışı geçiş operasyonları

İZMİR (AA) - İzmir'in Dikili ve Foça ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışan 116 göçmen yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dikili ilçesine bağlı Bademli Mahallesi'nde şüpheli kişilerin bulunduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Belirtilen bölgedeki bir otobüsü durduran ekipler, yasa dışı yollardan Yunanistan'a bağlı adalara geçme hazırlığında olduğu belirlenen 4 Suriye, 4 Filistin, 2 Sierra Leone, 1 Gambia, 5 Kamerun, 14 Kongo, 4 Gine, 1 Mali, 1 Sudan ve 10 Eritre vatandaşı olmak üzere, 46 göçmeni yakaladı.

Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldığı iddiasıyla göçmenlerle beraber gözaltına alınan A.G, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Foça ilçesi Yeni Foça Fatih Mahallesi Yelken Kayalıkları mevkisinde de ormanlık alan ve sahil kenarında denetim yapan jandarma ekipleri, 62 Suriye, 2 Bangladeş, 2 Afganistan ve 4 Pakistan uyruklu kişiyi yakaladı.

Yakalanan kişilerin ifadelerinde Yunanistan'ın Midili Adası'na geçmek için organizatör S.S ile anlaştıklarını, bu kişinin geçişin planlandığı bölgeye kendilerini araçla bıraktığını söyledikleri öğrenildi.

Her iki olayda yakalanan göçmenler, Göç İdaresi İl Müdürlüğüne gönderildi.

Yorumlar