İzmir'de Roman derneği açıldı

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke: - "Hep beraber, vekillerimizle, komşularımızla tüm Türkiye'yi kucaklayarak bizi yok sayan düzene 'hayır', çocuğumuzu yok sayan düzene 'hayır' diyoruz. Büyük bir fırsatımız var. El ele verelim, aydınlık yarınları kadınlar oluşturacak, aydınlıkları birlikte karşılayacağız"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de Roman derneği açıldı

İZMİR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Hep beraber, vekillerimizle, komşularımızla tüm Türkiye'yi kucaklayarak bizi ve çocuğumuzu yok sayan düzene 'hayır' diyoruz." dedi.

Böke, İzmir Yenişehir Roman Kadınlarını Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneğinin açılışında, Roman mahallesinde doğan bir çocuğun diğer yaşıtlarıyla eşit haklara sahip olması gerektiğini söyledi.

Herkesin demokratik haklarını kullanabileceği bir Türkiye'yi inşa için 16 Nisan tarihinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Böke, "Hep beraber, vekillerimizle, komşularımızla tüm Türkiye'yi kucaklayarak bizi ve çocuğumuzu yok sayan düzene 'hayır' diyoruz. Büyük bir fırsatımız var. El ele verelim, aydınlık yarınları kadınlar oluşturacak, aydınlıkları birlikte karşılayacağız." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu da tüm kadınların gününü kutladığını söyledi.

Romanların yaşam felsefesine hayran olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Keşke bütün insanlar öyle olabilse. Çünkü neşeli, hayatı sevebilen ve hayatla barışık insanlar. Romanlar her iyi şeyi sonuna kadar hak ediyor. Önümüzde referandum var. Sonucu bizim için çok önemli. Bütün ülkeyi ilgilendiriyor. İnşallah 'hayır' çıkar diyoruz. Güzel, renkli seslere, renkli kıyafetlere 'evet' diyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından derneğin açılışı gerçekleştirildi.

Öte yandan Selvi Kılıçdaroğlu, Roman vatandaşların şarkılarına ve danslarına bir süre alkışlarla eşlik etti. Roman kadınlarını temsilen Aynur Hiçyorulmaz, Böke ve Kılıçdaroğlu'na çiçek verdi.

Kılıçdaroğlu ve Böke, buradaki programın ardından Romanların yaşadığı mahalleyi gezdi. Gezi sırasında bir grup vatandaşın "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attıkları duyuldu.

Yorumlar