İzmir'de "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi

- TÜGVA İzmir Temsilcisi Keskin: - "Kudüs bizim için stratejik, politik, ekonomik bir amaç değil, imani bir meseledir"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenlendi

İZMİR (AA) - İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları ve sendikaların katılımıyla oluşturulan Kudüs Platformu, "Özgür Kudüs Yürüyüşü" düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Türk ve Filistin bayrakları açarak "Özgür Kudüs, Özgür Dünya", "We Will Return Eyy Kudüs" (Geri döneceğiz ey Kudüs), "Özgür Kudüs İçin Ayaktayız", "Kudüs Özgür Değilse Dünya Tutsaktır" yazılı pankart ve döviz açıp slogan attı.

Konak Meydanı'na yürüyen platform adına basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İzmir Temsilcisi Yasin Keskin, ABD Başkanı Donald Trump'ın hukuksuz açıklamasını tanımadıklarını ifade etti.

Siyonizmin terörizmin kaynağı olduğunu belirten Keskin, "İsrail meşru bir devlet olmadığı gibi terörist bir devlettir. İsrail ve ABD terörü ve terör gruplarını güçlendiren iki ana kaynaktır. Müslümanların, Trump'ın bu çok tehlikeli kararına karşı suskun kalmayacağına ve birlik içinde hareket ederek bir çıkış yolu bulacağına inanıyoruz." dedi.

Mescid-i Aksa'nın kutlu bir mekan olduğuna dikkati çeken Keskin, şöyle konuştu:

"Bizler Kudüs'ün haçlılar tarafından işgali üzerine 33 yıl gülmeyen ama sonunda Kudüs'ü alan Selahaddin'in torunlarıyız. Bizler Kudüs için çölleri yaya aşan Yavuz Sultan Selim'in torunlarıyız. Bizler cihada gitmeden önce 40 gün oruç tutup nefsinden arınan Şeyh Şamil'in torunlarıyız. Kudüs meselesinde sonuna kadar Filistin halkının yanındayız. Bu şerefli mücadelede bizler de varız. Her Müslüman'ın gönlünde ve gündeminde mutlaka Kudüs olmalıdır. Kudüs bizim için stratejik, politik, ekonomik bir amaç değil, imani bir meseledir."


Yorumlar