İzmir'de okulun kazan dairesindeki patlama

- Patlamaya ilişkin aralarında okula doğalgazı döşeyen firma sahibinin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de okulun kazan dairesindeki patlama

İZMİR (AA) - İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde doğalgaz sıkışması nedeniyle yaşanan patlamaya ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, bir kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı patlama sonrası başlatılan soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan okula doğalgaz döşeyen firmanın sahibi, projeyi hazırlayan imza yetkilisi ve montaj ustası Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si serbest bırakıldı, şirket sahibi ise adli kontrol şartıyla salıverildi.

Bu arada, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri de bugün olayın meydana geldiği okulda inceleme yaptı.

Soruşturma kapsamında bilirkişi raporunun hazırlanması için başlatılan çalışmanın ise sürdüğü bildirildi.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde dün Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada, Halk Eğitim Merkezi'nin düzenlediği giyim kursuna katılan kursiyerlerden Öznur Güzelocak hayatını kaybetmiş, biri kurs öğretmeni olmak üzere 4 kişi de yaralanmıştı.

Yorumlar