İzmir'de kuvvetli yağış

- Gültepe Mahallesi'nde yaşanan sel nedeniyle bazı araçlar hasar gördü - Güzelyalı semtinde bazı dükkanlarda su baskını yaşandı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de kuvvetli yağış

İZMİR (AA) - İzmir'de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Gültepe Mahallesi'ndeki selde bazı araçlar hasar gördü.

Kentte öğleden sonra etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle şehir içinde bazı sorunlar yaşandı. Gültepe Mahallesi'ndeki selde, Samsun Caddesi'ndeki kanalizasyon çalışmalarında kullanılan mıcır selin etkisiyle Çankaya Caddesi'ne doğru 7 araçla birlikte sürüklendi. Bir araç, selin etkisiyle bir iş makinesine çarptı. Bölgedeki bir fırın da sular altında kaldı.

Selde aracı sürüklenenlerden Kemal Sağlam, yaptığı açıklamada, dükkanın önündeki aracını çekmeye çalıştığını ancak üst taraftan bir kum yığınının geldiğini söyledi. Kumun aracını başka bir yere taşıdığını kaydeden Sağlam, "Ondan sonra ölme tehlikesi geçirdim, camı kırarak çıktım araçtan." dedi.

- Güzelyalı

Konak ilçesine bağlı Güzelyalı semtindeki iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Esnaf, itfaiye ve İZSU ekipleri gelmeden önce dükkanlardaki suları kendi imkanlarıyla dışarı çıkarmaya çalıştı.

İtfaiye ekipleri dükkanlarda biriken sulara dalgıç pompalarla müdahale ederken, İZSU ekipleri ise Güzelyalı semtinde tıkanan rögarları açmak için uzun süre çalıştı.

Bölgedeki esnaflardan Soner Ağırbaş, her şeyin bir anda olduğunu, yolda biriken suyun, trafiğin de etkisiyle dükkanlara geldiğini, bölgede kanalizasyonların yetersiz kaldığını dile getirdi.

Yorumlar