İzmir'de karne heyecanı

- İzmir'de 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın tamamlanmasıyla yaklaşık 850 bin öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de karne heyecanı

İZMİR (AA) - İzmir'de 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı'nın sona ermesiyle okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 850 bin öğrenci karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Çocuklara karnelerini veren Barış ve Yahşi, öğrencilere iyi tatiller temennisinde bulunarak başarılarını devamını diledi.

- Mehmetçik Vakfına yardım kampanyası

Türkiye'de okul olarak ilk yayınevi statüsüne sahip olan Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu'nda öğrencilerin hazırladığı kitapların satışa sunduğu stantları ziyaret eden Barış ve Yahşi, bir yılda 6 kitap yazan öğrencilerle sohbet etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi, geliri Mehmetçik Vakfına bağışlanacak kitaplardan 3 bin adet alarak çocukların yardım kampanyasına destek oldu.

Yahşi, gazetecilere yaptığı açıklamada Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu'nun gerçekleştirdiği projelerle İzmir'de örnek bir okul olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz, bir yıllık emekleriyle ortaya koydukları 6 kitabı, satışa sundular. Bu satışın elde edilecek gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklar. Bu öğrencilerin tamamen kendi kararı, herhangi bir yönlendirme yok. Bu yüzden öğrencilerimizin tutumunu çok takdir ettik."

Öğrencilerin sadece akademik başarıyla değil, buna benzer sosyal sorumluluk alanındaki duyarlılıklarıyla da anılması gerektiğini dile getiren Yahşi, "Burada yapılan çalışmaların Türkiye genelinde iyi bir karşılık bulacağını düşünüyoruz. Henüz 6. sınıflar ama bu yaşta kitap yazmaya girişmeleri, yayınevi kurup bunları basmaları gerçekten örnek bir hareket. Biz de milli eğitim olarak projeye destek amacıyla 3 bin kitap aldık." dedi.

Öğrencilerden Sudenaz Zafer, kitap okumayı çok sevdiğini anlatarak bu yıl arkadaşlarıyla birlikte çalışarak 6 kitap hazırladıklarını, 6 kitaptan biner adet bastırıp, tanesi 5 liradan satışa sunduklarını söyledi.

Zafer, hazırladıkları kitapların öğrenci arkadaşlarından ve velilerden büyük ilgi gördüğüne işaret ederek "Biz arkadaşlarımız adına satarken imzalıyoruz. Bir yazar gibi kitap imzalamak tarifsiz bir duygu." diye konuştu.

Meryem Ak da satışa sunulan kitaplardan "Atasözü ve Deyimlerle Sofralarımız" adlı kitabı aldığını anlatarak "Kitabın geliri Mehmetçik Vakfına gitti, bizi bu çok gururlandırdı." dedi.


Yorumlar