İzmir'de kamyonetin yayalara çarpması

- Karabağlar ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan Hilal Önder ile Simge Kekeç yaşam mücadelesini sürdürürken aileleri de hastanede evlatlarının sağlığına kavuşmasını bekliyor - Hilal'in annesi Namiye Önder: - ''Kızım gözlerini ilk açtığında 'anne' dedi, ardından da Simge'yi sordu'' - Simge'nin annesi Gülay Altın: - "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Acı çekiyor bu çocuklar"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de kamyonetin yayalara çarpması

İZMİR (AA) - Karabağlar ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Hilal Önder ve Simge Kekeç'in tedavisi kaldırıldıkları hastanede sürüyor.

Karabağlar Dostluk Bulvarı'nda yolun karşısına geçmeye çalışırken kamyonetin çarpması sonucu yaralanan Cumhuriyet Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi 2 arkadaştan Hilal Önder, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ameliyatı olduktan sonra yoğun bakım servisine alındı.

Hilal'in annesi Namiye Önder (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı bir ameliyatın ardından kızının sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavinin bir süre daha devam edeceğini doktorlardan öğrendiğini dile getiren Namiye Önder, ''Kızım gözlerini ilk açtığında 'anne' dedi, ardından da Simge'yi sordu.'' diye konuştu.

Hilal'in ablası Berivan Önder (25) ise ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde kız kardeşini gördüğünü ifade ederek, "Bize derslerini, sınav sonuçlarını sordu. Arkadaşlarını çok sevdiğini söyledi. Simge'nin iyi olduğunu söyledik. Çok ağladı. Kaza geçirdiğinde oruçluydu, orucunu bile açmamış." dedi.

Berivan Önder, kız kardeşinin hem başarılı bir öğrenci olduğunu hem de okul takımında futbol oynadığını, futbolcu olabilmeyi hedeflediğini söyledi.

- İş aramaya gidiyorlarmış

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yoğun bakım bölümünde tedavi gören Simge Kekeç'in annesi Gülay Altın da küçük yaşlardan itibaren arkadaş olan iki genç kızın yaz tatilini boş geçirmek istemediğini, bu nedenle iş bulmak için dışarı çıktıklarını söyledi.

Olayı sonradan öğrendiğini ifade eden Altın, "Kızım çok ağırdı, beyin kanaması geçirmiş, şu anda komada yatıyor. Araba çok hızlı gidiyormuş. Çocuklar kaldırıma adımını atarken ezmiş, çocuklar kan içinde kalmışlar, buna rağmen durup da bakmamışlar. Çevredeki vatandaşlar sürücüyü durdurmuş." diye konuştu.

Çocukların yolun karşısına temkinli geçmeye çalıştığını ifade eden Altın, yine de polislerin kaza tutanağında genç kızlarda da kusur bulduğunu, tutanağı düzenleyen polisler hakkında da şikayetçi olacaklarını ifade etti.

İş aramak isteyen çocukların kendilerini yaşam mücadelesi içinde bulduğunu söyleyen Altın, "Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Acı çekiyor bu çocuklar." ifadesini kullandı.

Ekrem Kekeç ise kızı Simge'nin çok kötü durumda olduğunu, hala yaşam tehlikesinin sürdüğünü, onu kaybetmekten çok korktuğunu dile getirdi.

Simge ve Hilal'in sınıf arkadaşları da hastanelerde tedavi gören arkadaşlarının aileleriyle bekliyor.

Kaza geçiren genç kızın arkadaşlarından Dicle İşcan, arkadaşları için çok üzüldüklerini ve onlar için dua ettiklerini söyledi.

- Olay

Karabağlar ilçesi Dostluk Bulvarı'nda 4 Haziran'da Suriyeli sürücü S.E'nin kullandığı 35 MB 0030 plakalı kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan iki genç kıza çarpmış, kazada yaralanan Simge Kekeç ile Hilal Önder sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılmıştı.

Güvenlik kamerasınca kaydedilen kazanın ardından kamyonet sürücüsü gözaltına alınmıştı.




Yorumlar