İzmir'de hakimin ölümüne sebep olan sürücünün yargılandığı dava

- Bornova ilçesindeki kazada hayatını kaybeden hakim Ali Cırık'ın ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de hakimin ölümüne sebep olan sürücünün yargılandığı dava

İZMİR (AA) - İzmir'in Bornova ilçesinde kamyonun otomobile çarpması sonucu hayatını kaybeden hakim Ali Cırık'ın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Azat Koçak, ölen hakimin eşi Hürriyet Cırık ve taraf avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumundan gelen raporda, sanık Koçak'ın asli ve tam kusurlu, Cırık'ın ise kusursuz olduğunun belirtildiğini açıkladı.

Cırık ailesinin avukatı Kadir Soner Kılınç, sanığın aracın bakımlarının yapılmadığını bildiğini ve bu durumu kamyonun sahibine söylediğini dile getirerek, "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla hakkında dava açılan sanığa "Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçundan ceza verilmesi gerektiğini savundu.

İddia makamının sanığın tutukluluk halinin devamına yönelik verdiği mütalaasının ardından söz alan sanık, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutuksuz yargılanma talebinin reddine ve dosyadaki eksiklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay

Manisa-İzmir karayolunda Azat Koçak'ın kullandığı kamyon, 22 Nisan 2017'de Bornova ilçesi girişinde Ali Cırık yönetimindeki otomobile çarparak sürüklemiş, kamyon ve sürüklediği otomobil, daha sonra bariyerlere çarparak durabilmişti. Kazada, yaklaşık iki yıl İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 8. Hukuk Dairesinde hakim olarak görev yapan Cırık hayatını kaybetmiş, eşi Hürriyet ve oğlu Tuna yaralanmıştı.

Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Koçak tutuklanmıştı.

Cumhuriyet savcısı, Koçak hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla dava açmıştı.

Yorumlar