İzmir'de "Güvenli Okul Projesi" tanıtım toplantısı

- İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde okullarda güvenliği sağlamak, öğrencileri suç ve suçlulardan korumak amacıyla hazırlanan projenin tanıtım toplantısı yapıldı - İzmir Emniyet Müdürü Aşkın: "Bana ne dilersin deseler; Çocukların mutlu olduğu, bombalanmadığı, suça itilmediği, suçlu olmadığı bir dünya dilerim" - "Özellikle okul çevresindeki yerler başta olmak üzere çocuklara sigara satan yerleri mutlaka polise ihbar edin. Bu yerlere çok ciddi yaptırımlar uygulayacağız"

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de "Güvenli Okul Projesi" tanıtım toplantısı

İZMİR (AA) - İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan ve okullardaki güvenliği sağlamak, çocukların suç ve suçlulardan korunması amacıyla hazırlanan "Güvenli Okul Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, kentte görev yapmaya 2 hafta önce başladığını, sorumluluğu ağır ve bir o kadar gurur verici bir görev üstlendiklerini söyledi.

İzmir'de yaşayan herkesin güven içinde olması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Aşkın, çocukların güvende olmasının en fazla hassasiyet gösterdikleri konular arasında bulunduğunu, bunun için de İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesince "Güvenli Okul Projesi"nin hazırlandığını vurguladı.

- "Dileğim, çocukların mutlu olması"

Dünyanın bir çok yerinde çocukların, baskının, bombaların altında yaşamak zorunda olduğunu anımsatan Hüseyin Aşkın, şöyle konuştu:

"Masalda olduğu gibi şişeden bir cin çıksa ve 'ne dilersin?' dese ben; Bütün çocukların mutlu olduğu, bombaların altında kalmadığı, suça itilmediği, suçlu olmadığı bir dünya dilerim. Benim de 2 çocuğum var. Suriye'de, Irak'ta bombalar çocukların üzerilerine patlıyor. Buralarda çocuklar yaşam mücadelesi veriyor. Onlar için çok üzülüyorum. Elimden bir şey gelse, ilk önce onlar için yaparım.

Büyükşehirlerde çocuklar suçtan zarar görme, suça itilme noktasında büyük bir mağduriyet içindeler. Burada sorumluluk sadece poliste ve Milli Eğitimde değil. Bu sorumluluğu tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte herkes hissetmelidir."

İzmir Emniyet Müdürü olarak, çocuklar için dilediği bazı şeyleri gerçekleştirme imkanına sahip olduğunu belirten Aşkın, "Güvenli Okul Projesi"nin sağlıklı nesiller adına önemli olduğuna dikkati çekti.

Emniyet olarak duymadıkları, görmedikleri bir çok olaya, okullardaki özellikle Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık yapan öğretmenler sayesinde ulaştıklarını ifade eden Hüseyin Aşkın, anne ve babalarıyla dahi bazı konuları paylaşmayan çocukların başlarından geçenleri okullarındaki öğretmenlerine anlatabildiğine işaret etti.

Aşkın, "Polis arkadaşlarımız geçtiğimiz yıl bin okulda 109 bin öğrenciye ulaşarak sempozyum ve paneller düzenlediler. Bu artarak devam edecek. Sadece terör ve uyuşturucu ile ilgili değil başka da projelerimiz olacak." diye konuştu.

- Çocuklara sigara ve alkol satılmayacak

Emniyet Müdürü Aşkın, 18 yaşın altındaki çocuklara sigara ve alkol satışının yapılmaması için yasaları hassasiyetle uygulayacaklarını belirterek, İzmir Emniyet Müdürü olmadan önce müdür olarak görev yaptığı Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulunda 200'ün üzerinde öğrenciye sigarayı bıraktırdığını söyledi.

Uyuşturucu kullanan kişilerin yüzde 100'ünün sigara da kullandığının istatistiklerde görünen bir gerçek olduğunu dile getiren Aşkın, "Uyuşturucu kullanan insanların neredeyse hepsi mutlaka sigara kullanmışlar. Biz çocukları sigaradan uzak tutarsak, uyuşturucudan da uzak tutmuş olacağız. Sigarayı bıraktırmak için projeler yapacağız. Çocuklara sigara satılmasının önlenmesi için talimat verdim. Özellikle okul çevresindeki yerler başta olmak üzere çocuklara sigara satan yerleri mutlaka polise ihbar edin. Bu yerlere çok ciddi yaptırımlar uygulayacağız. Alkolle ilgili de ciddi tedbirlerimizi göreceksiniz. Çocuklarımıza alkol ve sigara satımıyla ilgili çok ciddi tedbirler alacağız. Bunu yapanları toplumda ifşa edeceğiz. 500'den fazla personelimiz okulların çevrelerinde çalışıyor. Personel sayımız arttığında her okula bir polis, kritik okullarımıza ekip vermeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Toplantıya, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Emniyet Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorumlar