İzmir'de eşini darbettiği iddia edilen sanığın yargılandığı dava

- Buca ilçesinde eşini darbettiği, ardından da tehdit ettiği ve hakarette bulunduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına, tanıkların dinlenilmesiyle devam edildi

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de eşini darbettiği iddia edilen sanığın yargılandığı dava

İZMİR (AA) - İzmir'in Buca ilçesinde, eşini darp, tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.

İzmir 32'nci Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Uğur C, mağdur Sevil C. ile tarafların avukatları katıldı.

Tanık olarak ifade veren çiftin çocuğu C.C, olay günü uyuduğunu, anne ve babasının tartıştığını duyarak uyandığını belirterek, babasının annesine daha önce şiddet uyguladığını görmediğini söyledi.

Tanık G.Ö, mağdur Sevil C'nin teyzesi olduğunu, Uğur C'nin baskısı nedeniyle yeğeniyle yaklaşık 14 yıldır görüşemediğini ifade ederek, "Olayın yaşandığı gün, yeğenim Sevil çenesi mor, alnı şiş bir şekilde evime geldi. Üstünü çıkardığında manzara karşısında şok oldum. Vücudunun birçok yeri darbedilmiş, morluklar oluşmuştu. Kocasının çıplak bir şekilde kendisini dövdüğünü söyleyen Sevil'in Rize'de yaşayan anne ve babasına haber verdim. Onlar da İzmir'e geldi." dedi.

Damadı Uğur C'nin kızına sürekli baskı yaptığını, bu nedenle kızıyla az görüştüğünü iddia eden Sevil C'nin annesi M.A, kızının eşi tarafından sürekli şiddete maruz kaldığını ileri sürdü.

Hakim, tutuklu sanığın tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi.

- Olay

İzmir'in Buca ilçesinde Çamlıpınar Mahallesi'nde ikamet eden Uğur C, ağustos ayında, başkasıyla cep telefonundan mesajlaştığı iddiasıyla eşi Sevil C'yi oklava, yumruk ve kemerle darbederek tehditte bulunmuştu.

Sevil C'nin şikayetçi olmasının ardından Uğur C, Emniyet Müdürlüğündeki ifadesinden sonra savcılıkça serbest bırakılmıştı. Sevil C'nin avukatının soruşturmayı yürüten savcıya olaya ilişkin fotoğraf ve yeni delileri sunmasının ardından Uğur C. hakkında tutuklama kararı verilmişti.

Cumhuriyet savcısı Ayşe Sarıyar, hazırladığı iddianamede, Uğur C. hakkında "kasten ağır yaralama, eziyet çektirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, tehdit ve hakaret" suçlamalarından 7 yıl 3 aydan 27 yıl 3 aya kadar hapis cezası talebiyle dava açılmıştı.

Yorumlar